Πέμπτη 09.12.2021
More

  Κλειστά έως τις 7 Ιανουαρίου σχολεία, εστίαση, διασκέδαση

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε τι θα παραμείνει κλειστό λόγω lockdown τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. 

  Όπως είπε ο κ. Πέτσας, κλειστά μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου θα παραμείνουν σχολεία, εστίαση και ψυχαγωγία ενώ το ίδιο ισχύει και για τις αθλητικές δραστηριότητες «εκτός των εξαιρέσεων»

  Κατά τον ίδιο, πλέον παρατηρείται σχετική σταθεροποίηση ή και «ήπια μείωση» των ημερήσιων κρουσμάτων και αυξάνεται ο αριθμός των κενών κλινών. Με βάση τον μέσο όρο της τελευταίας εβδομάδας, τα ημερήσια κρούσματα διαμορφώνονται στα 1.600 ενώ ο δείκτης εισαγωγών ανά ημέρα έχει μειωθεί. Όμως ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι τόσο μεγάλος που εξακολουθεί να ασκείται πίεση στο σύστημα υγείας.

  Αναλυτικά, κλειστά έως και τις 7 Ιανουαρίου θα παραμείνουν τα σχολεία, η εστίαση, η ψυχαγωγία, ο αθλητισμός «εκτός των εξαιρέσεων» και τα χιονοδρομικά κέντρα.

  Εξακολουθεί να ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από νομό σε νομό και η κυκλοφορία τη νύχτα.

  Όσοι επιστρέφουν στη χώρα από τις 7 Ιανουαρίου, θα πρέπει να έχουν κάνει αρνητικό μοριακό τεστ και θα μπαίνουν σε προληπτική καραντίνα 10 ημερών.

  Ειδικά για τις εκκλησίες, τα κομμωτήρια και το λιανεμπόριο, θα γίνουν νέες ανακοινώσεις στο τέλος της εβδομάδας.

  «Θα συνεχίσουν να ισχύουν τα SMS»

  Απαντώντας ωστόσο σε σχετική ερώτηση, ακόμα και με την προοδευτική απελευθέρωση του εμπορίου «είναι σχεδόν βέβαιο θα συνεχίσουν να ισχύουν καθώς πάρα πολλοί τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας» οι οποίοι θα παραμείνουν κλειστοί.

  Για τον μαζικό εμβολιασμό, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι η κυβέρνηση εστιάζει όχι τόσο στις ημερομηνίες αλλά στην προετοιμασία καθώς πρόκειται για ένα τεράστιο έργο χωρίς προηγούμενο, με πολύ «απαιτητικές προϋποθέσεις» από την μεταφορά έως την αποθήκευση και τον τελικό εμβολιασμό.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ