Πέμπτη 13.05.2021
More

  Από 15 Μαΐου οι εγγραφές σε δημοτικά και νηπιαγωγεία

  Οι ηλεκτρονικές εγγραφές στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2020-21, θα ξεκινήσουν από τις 15 Μαΐου.  

  Σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους που εκδόθηκαν από το υπουργείο Παιδείας, στα δημοτικά, οι εγγραφές θα γίνονται από τις 15 έως και τις 29 Μαΐου.

  Στην Α΄ Τάξη του δημοτικού θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2014 έως και 31-12-2014.

  Αντίστοιχα, σε ό,τι αφορά στις εγγραφές για το νηπιαγωγείο, οι ηλεκτρονικές εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από 15 έως 30 Μαΐου 2020.

  Στα νηπιαγωγεία θα φοιτήσουν την ερχόμενη χρονιά μαθητές γεννημένοι το 2015 και το 2016 ενώ υποχρεούνται να δεχτούν όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων που έχουν γεννηθεί αυτά τα έτη.

  Όπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο, η φοίτηση των νηπίων που συμπληρώνουν ηλικία τεσσάρων ετών γίνεται υποχρεωτική σε όλους τους δήμους της χώρας.   Υπενθυμίζεται ότι η διδασκαλία των μαθημάτων αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 15 Ιουνίου του επόμενου έτους.

  Όταν η 11η Σεπτεμβρίου ή η 15η Ιουνίου είναι αργία, τα μαθήματα θα αρχίζουν την επόμενη εργάσιμη ημέρα ή θα λήγουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα αντίστοιχα.

  Την ημέρα λήξης των μαθημάτων χορηγούνται στους μαθητές των δημοτικών σχολείων Τίτλοι Προόδου και αντίγραφα Τίτλου Σπουδών που προβλέπονται στο άρθρο 20. Την ίδια ημερομηνία αποστέλλονται από τα νηπιαγωγεία τα Πιστοποιητικά Φοίτησης των μαθητών για την εγγραφή τους στα Δημοτικά και από τα Δημοτικά οι Τίτλοι Σπουδών των μαθητών της ΣΤ’ τάξης για την εγγραφή τους στα Γυμνάσια.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ