Παρασκευή 07.05.2021
More

  Από 21 Απριλίου τα ραντεβού για τους εκπαιδευτικούς – Ποιοι και πότε έχουν σειρά

  Όλες οι ημερομηνίες εμβολιασμών

  Από την Τετάρτη 21 Απριλίου θα μπορούν να κλείνουν οι εκπαιδευτικοί ραντεβού για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

  Στην ένταξη των εκπαιδευτικών στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο, από τις 21 Απριλίου, αναφέρθηκε σε ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

  «Μετά την ένταξη εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, εντάσσονται από 21/4 στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο και οι εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης. Θωρακίζουμε την εκπαιδευτική μας κοινότητα» αναφέρει η σχετική ανάρτηση.

  Ποιοι παίρνουν σειρά και πότε

  Στις 21 Απριλίου, ημέρα «πρεμιέρας» για τους εκπαιδευτικούς, θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό πολιτών μεταξύ 55 και 59 ετών, ενώ από το Σάββατο 24 Απριλίου θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού και οι πολίτες μεταξύ 50-54.

  Νωρίτερα, από την Παρασκευή 16 Απριλίου έως και τη Δευτέρα 19 Απριλίου, σταδιακά θα ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμών για την επόμενη ομάδα με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου. Αφορά 800.000 πολίτες από 19 ετών και άνω.

  Ήδη από το Σάββατο 10 Απριλίου έχει ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα 60 με 64. Έως τώρα η συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών εμβολιάζονταν μόνο με το σκεύασμα της AstraZeneca.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ