Τρίτη 24.05.2022
More

  Από σήμερα τα δωρεάν 50 GB για τους εμβολιασμένους 15 – 17 ετών

  Ποια η διαδικασία ενεργοποίησης του Freedom Pass

  Από σήμερα θα είναι διαθέσιμη η προσφορά των 50 GB για τους εφήβους από 15 έως 17 ετών, οι οποίοι θα έχουν κάνει έστω τη μία δόση του εμβολίου για την προστασία από τον κορωνοϊό.

  Όπως αναφέρεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, οι νέοι αυτή της ηλικιακής ομάδας θα λάβουν επιταγές («Voucher») μετά από υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης, με τις οποίες θα πάρουν από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας το δωρεάν πακέτο δεδομένων 50 GB («Freedom Pass/Data»).

  Το Freedom Pass Data αφορά σε πακέτο δεδομένων μεγέθους 50 GB για δωρεάν χρήση διαδικτύου. Διαρκεί πέντε μήνες από την ενεργοποίησή του και σε κάθε μήνα μπορούν να χρησιμοποιηθούν 10 GB.

  «Δικαιούχος της διευκόλυνσης είναι κάθε φυσικό πρόσωπο που έχει γεννηθεί κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 1.1.2004 έως και 31.12.2006 και έχει ολοκληρώσει την πρώτη δόση εμβολιασμού ή, σε περίπτωση μονοδοσικού εμβολίου, τη μόνη δόση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού COVID-19, από την έναρξη του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού μέχρι και την 31η.12.2021 («Εμβολιασθείς»), αναφέρει η ΚΥΑ.

  Πώς το αποκτούν οι δικαιούχοι

  Η αίτηση γίνεται μέσω του emvolio.gov./freedomepass ή στα ΚΕΠ, ενώ για υποβολή μέσω του gov.gr απαιτούνται οι κωδικοί του TAXISnet του γονέα και ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου. Στα ΚΕΠ απαιτείται η αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο του γονέα κι ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου.

  Σημειώνεται ότι η αίτηση υποβάλλεται από τον γονέα ή τον έχοντα τη γονική μέριμνα, ο οποίος δηλώνει τον αριθμό κινητού τηλεφώνου για την πίστωση του πακέτου ή εξουσιοδοτώντας τρίτο πρόσωπο. Η διαδικασία ολοκληρώνεται μια ημέρα μετά την αίτηση και ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω SMS. Έπειτα από την επιτυχή αίτηση του ενδιαφερόμενου, το πακέτο πιστώνεται από τον πάροχό του στον αριθμό κινητού τηλεφώνου του.

  Η ενεργοποίηση

  Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης και εφόσον επαληθευθεί η συνδρομή των νομίμων προϋποθέσεων χορήγησης του «Freedom Pass/Data», ο αριθμός κινητής τηλεφωνίας, στον οποίο θα χορηγηθεί το «Freedom Pass/Data», διαβιβάζεται αυτοματοποιημένα μέσω της Εφαρμογής στον δηλωθέντα πάροχο κινητής τηλεφωνίας, αποκλειστικά και μόνο για τους σκοπούς ενεργοποίησης του «Freedom Pass/Data».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ