Παρασκευή 20.05.2022
More

  Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε όλες τις γραμμές του Μετρό

  Η κυκλοφορία είχε διακοπεί μετά από τηλεφώνημα για βόμβα σε Μοναστηράκι και Σύνταγμα, όπου βρίσκεται το κέντρο ελέγχου

  Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε όλες τις γραμμές (1,2 και 3) του Μετρό, λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Τρίτης, περίπου δυο ώρες μετά τα αρχικά τηλεφωνήματα για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στους σταθμούς «Σύνταγμα» και «Μοναστηράκι». Η κίνηση των συρμών διεξάγεται, πλέον, κανονικά σε ολόκλήρο το δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς.

  Αντιμέτωποι με ταλαιπωρία και καθυστερήσεις στα δρομολόγια, βρίσκονται οι επιβάτες του Μετρό, από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης.

  Αφορμή στάθηκαν τηλεφωνήματα αγνώστων που ενημέρωσαν για την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στους σταθμούς σε Σύνταγμα και Μοναστηράκι, οι οποίες θα έσκαγαν, η μια πίσω από την άλλη, λίγο μετά τις 3:30 και στις 4:15.

  Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ εκκενώθηκαν και έκλεισαν όλοι οι σταθμοί των Γραμμών 2 και 3 του Μετρό, καθώς και το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας, το οποίο στεγάζεται στο Σύνταγμα. Οι συρμοί παραμένουν ακινητοποιημένοι στους σταθμούς, χωρίς επιβάτες.

  Δείτε το βίντεο που «ανέβασε» στο Facebook ο δημοσιογράφος Γιάννης Ευσταθίου

  Στο μεταξύ, αποκαταστάθηκε λίγο πριν τις 5:30 το απόγευμα η κυκλοφορία στη Γραμμή 1 του Μετρό (Ηλεκτρικός), η οποία διεξαγόταν προσωρινά στα τμήματα Πειραιάς – Θησείο και Ομόνοια – Κηφισιά.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ