Τετάρτη 25.05.2022
More

  Άρση lockdown: Οι αλλαγές σε sms, λιανεμπόριο και μετακινήσεις εκτός νομού

  Σήμερα οι ανακοινώσεις για την άρση σειράς περιοριστικών μέτρων

  Σήμερα Τετάρτη αναμένονται οι ανακοινώσεις για περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και συγκεκριμένα για τα SMS, μετακινήσεις και απαγόρευση κυκλοφορίας.

  Όπως όλα δείχνουν αυλαία πέφτει για τα SMS στο 13033 αλλά και στο 13032 αλλά και τα ραντεβού με click away ή click inside στο λιανεμπόριο, ενώ το ωράριο κυκλοφορίας επεκτείνεται και  πλέον θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Τα παραπάνω αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα  έπειτα από τη συνεδρίαση των ειδικών λοιμωξιολόγων και την τελική τους εισήγηση στην κυβέρνηση.

  Μία σειρά από μέτρα θα παραμείνουν ωστόσο. Τα καταστήματα εστίασης, για παράδειγμα, θα εξακολουθήσουν να υποδέχονται πελάτες χωρίς μουσική για ολόκληρο τον μήνα, ενώ τα γυμναστήρια θα ανοίξουν στις 24 Μαΐου, αλλά για όλους τους πολίτες και όχι μόνο για τους εμβολιασμένους. Η Επιτροπή θα αποφασίσει για τα μέτρα που θα υιοθετηθούν εντός των γυμναστηρίων. Όσον αφορά στο λιανεμπόριο οι περιορισμοί στον αριθμό των πελατών ανά τετραγωνικό μέτρο δεν πρόκειται να αλλάξουν, τουλάχιστον άμεσα.

  Πώς ταξιδεύουμε στα νησιά

  Οι πολίτες από την Παρασκευή 14 Μαΐου θα μπορούν να ταξιδέψουν και στα νησιά, ωστόσο θα πρέπει να φέρουν μαζί τους είτε το πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε αρνητικό αποτέλεσμα τεστ κορωνοϊού (μοριακό, rapid η self test). Κατά τις πρώτες ημέρες τα αρνητικά τεστ θα πιστοποιούνται με έγγραφη δήλωση ενώ στη συνέχεια σε συνεργασία και με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής θα λειτουργήσει ειδική ψηφιακή πλατφόρμα.

  Σχετικά με την κατάργηση του μέτρου απαγόρευσης των μετακινήσεων από νομό σε νομό, αναμένεται να υπάρξει ισχυρή σύσταση για διενέργεια self test πριν το ταξίδι.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ