Κυριακή 24.10.2021
More

  Αυξάνεται το ιικό φορτίο στα λύματα των Ιωαννίνων

  Αύξηση ιικού φορτίου σε επτά περιοχές της χώρας

  Αυξητικές τάσεις παρουσίασε το ιικό φορτίο την εβδομάδα 5 έως 11 Ιουλίου στις επτά από τις 12 πόλεις της Ελλάδας που εξετάζει το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων, με το Ηράκλειο να εμφανίζει άνοδο της τάξεως του 530%.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), οι αυξητικές μεταβολές κυμάνθηκαν από +76% στο Βόλο έως +530% στο Ηράκλειο.

  Σταθερό  παρέμεινε  το  ιικό  φορτίο στα  Χανιά  (+9%). Στην Πάτρα  και  στην Αλεξανδρούπολη το ιικό φορτίο παρέμεινε χαμηλό αλλά ανιχνεύσιμο, δηλαδή τα επίπεδα ήταν πάνω από το όριο ποσοτικοποίησης της μεθόδου. Στην Ξάνθη, το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρέμεινε πολύ χαμηλό και κάτω από το όριο ποσοτικοποίησης της μεθόδου. Στον Άγιο Νικόλαο, όπου ο δειγματολήπτης λειτούργησε ύστερα από πέντε εβδομάδες, ανιχνεύτηκε ιικό φορτίο σε χαμηλά προς μέτρια επίπεδα. Η τάση στην εβδομαδιαία μεταβολή του ιικού φορτίου στον Άγιο Νικόλαο θα υπολογιστεί αφού ληφθούν και οι μετρήσεις της εβδομάδας 12-18/7/21.

  Την τελευταία εβδομάδα, 5-11/7/21, στα Ιωάννινα,το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα λύματα παρουσίασε αύξηση (+204%)σε σχέση με την εβδομάδα 28/6-4/7/21 και χαρακτηρίζεται πλέον χαμηλό (από πολύ χαμηλή).

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ