Κυριακή 21.07.2024
More

  Αύξηση έως 500% των κρουσμάτων σε πολλές περιοχές

  Η πλειοψηφία των θανάτων αφορά άτομα μεγάλης ηλικίας, με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό και στην μεγάλη πλειοψηφία τους ανεμβολίαστοι

  Εως το 500% φθάνει η αύξηση των σημερινών κρουσμάτων κοροναϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα να τονίζει ότι είναι μεγάλη η διασπορά της νόσου.

  Επεσήμανε ότι πλειοψηφία των θανάτων αφορά άτομα μεγάλης ηλικίας, με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό και στην μεγάλη τους πλειοψηφία ανεμβολίαστοι.

  Εκανε, ωστόσο ειδική αναφορά στους θανάτους ατόμων μικρής ηλικίας τονίζοντας πως χθες κατέληξε ένας 39χρονος και προχθές ένα 27χρονος, ενώ ήδη έχουν σημειωθεί και θανάτοι εγκύων, προτρέποντας τη συγκεκριμένη κατηγορία να εμβολιαστούν.

  Η υπουργός αναφέρθηκε στην αύξηση των κλινών covid στα νοσοκομεία της χώρας παραθέτοντας συγκριτικά στοιχεία σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2019.

  Η κ. Γκάγκα ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερα υψηλά το ποσοστά των ανεμβολίαστων  που νοσηλεύονται κυρίως στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

  Ανέφερε ότι στην 3η ΥΠΕ, σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 92 ασθενείς και το 93% είναι ανεμβολίαστοι. Σε θαλάμους με υψηλή ροή οξυγόνου νοσηλεύονται 30 ασθενείς με την πλειοψηφία ανεμβολίαστοι, 432 ασθενείς σε κοινούς θαλάμους με το 77% να είναι ανεμβολίαστοι.

  Στην 4η ΥΠΕ, νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 67 ασθενείς, το 91% ανεμβολίαστοι, και σε κοινούς θαλάμους 405 ασθενείς, το 73% ανεμβολίαστοι.

  Στην 5η ΥΠΕ, το 69% των ασθενών σε κοινούς θαλάμους είναι ανεμβολίαστοι.

  «Κανείς διασωληνωμένος σε ράντσο», διευκρινίσε η υπουργός τονίζοντας όμως πως κανένα σύστημα υγείας δεν είναι ανεξάντλητο.

    

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ