Πέμπτη 13.06.2024
More

  Χαλκίδα: Χειροπέδες σε διευθύντρια, υποδιευθυντή και σε 3 υπαλλήλους ΔΟΥ

  Στη σύλληψη επτά ατόμων, 5 εφοριακών και 2 ιδιωτών για υπόθεση διαφθοράς προχώρησαν αστυνομικοί την Τρίτη, έπειτα από απροειδοποίητο έλεγχο στη ΔΟΥ Χαλκίδας.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 13:00, άνδρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. (Αδιάφθοροι) ήλεγξαν τόσο τα γραφεία όσο και τα αυτοκίνητα των εφοριακών, και προχώρησαν στη σύλληψη της διευθύντριας, του υποδιευθυντή, 3 υπαλλήλων της ΔΟΥ και 2 ιδιωτών.

  Κατασχέθηκαν κινητά και υπολογιστές – Στην Αθήνα οι συλληφθέντες

  Παράλληλα, οι Αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση κινητών τηλεφώνων και υπολογιστών, με τους επτά συλληφθέντες να μεταφέρονται στην Αθήνα, καθώς κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης για την τέλεση οικονομικών αδικημάτων.

  Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την έφοδο στη ΔΟΥ Χαλκίδας

  Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση αποτελούμενη από εφοριακούς υπαλλήλους και ιδιώτες – εκβίαζαν επιχειρηματίες σχετικά με φορολογικές εκκρεμότητες για να αποσπούν χρηματικά ποσά

  • Συνελήφθησαν 7 μέλη, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό
  • Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 6 άτομα
  • Σε διάστημα τριών μηνών απέσπασαν συνολικά 95.600 ευρώ σε 17 περιπτώσεις
  • Συνολικά κατασχέθηκαν 88.795 ευρώ, 10 κινητά, σημειώσεις και όπλο

  Πώς δρούσε το κύκλωμα

  Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από εφοριακούς υπαλλήλους και ιδιώτες, που δραστηριοποιούνταν σε διευκολύνσεις, πράξεις ή παραλείψεις διαδικασιών, εφοριακής αρμοδιότητας, καθώς και σε εκβιάσεις επιχειρηματιών, προκειμένου να λαμβάνουν χρηματικά ποσά.

  Για την αποδόμηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση χθες, Τρίτη 21 Μαΐου, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν συνολικά 7 μέλη της, εκ των οποίων 5 υπάλληλοι και 2 ιδιώτες, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 6 άτομα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ