Πέμπτη 29.07.2021
More

  Χαλκιδική: 50 κρούσματα κορωνοϊού σε εργοστάσιο τροφίμων

  Συναγερμός έχει σημάνει στη Χαλκιδική όπου σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού OPEN βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό 50 από τους 300 εργαζομένους σε μεγάλο εργοστάσιο τροφίμων.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι 50 θετικοί εργαζόμενοι είναι ασυμπτωματικοί και έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

  Τα πρώτα θετικά κρούσματα ήταν δύο γυναίκες που είχαν πρόσφατα ταξιδέψει σε γειτονική βαλκανική χώρα. Μετά την επιστροφή τους, έγινε αντιληπτό πως ήταν πιθανό να νοσούν και το εργοστάσιο προέβη σε μαζικά τεστ όλων των εργαζομένων, διακόπτοντας προσωρινά τη λειτουργία του όπως προβλέπει το πρωτόκολλο.

  Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, πρόκειται για εργοστάσιο παραγωγής και τυποποίησης ελιάς, με εξαγωγική δραστηριότητα. «Είναι όλοι σε καραντίνα, έχουν εξεταστεί και οι συγγενείς, δηλαδή τα μέλη των οικογενειών παρόλο που δεν εργάζονται στην εταιρεία μας. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα», δήλωσε στο OPEN ΤV, η νομική σύμβουλος της εταιρείας, Κατερίνα Λιολιοπούλου.

  «Βγήκαν τα αποτελέσματα γιατί έγιναν σε ιδιωτική εταιρεία πλέον της προσέλευσης του ΕΟΔΥ στην αρχή προκειμένου να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα και τα είχαμε. Ήταν δύο κυρίες οι οποίες στις άδειές τους είχαν πάει στην Αλβανία και βρέθηκαν θετικές, ήταν τα πρώτα δύο κρούσματα που είχαν διαπιστωθεί θετικά. Από εκεί και πέρα όμως όταν έχουμε 50 άτομα δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι αποκλειστικός υπαίτιος ήταν μόνο αυτές οι δύο κυρίες. Και τώρα να μην είμαστε και υπερβολικοί, καταλαβαίνετε, όλος ο κόσμος κυκλοφορεί, συναναστρέφεται».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ