Σάββατο 25.09.2021
More

  Χαρδαλιάς-Χρυσοχοΐδης: Σε ύφεση η φωτιά σε Σταμάτα, Ροδόπολη, Διόνυσο, 4 προσαγωγές υπόπτων

  Καλύτερη είναι η κατάσταση με τη μεγάλη φωτιά που καίει σε Σταμάτα, Διόνυσο και Ροδόπολη στην Αττική, η οποία δείχνει σε ύφεση.

  Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε έκτακτη ενημέρωση για τη μεγάλη φωτιά, που καίει από το μεσημέρι, τόνισαν ότι ήταν μια δύσκολη πυρκαγιά.

  Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ξεκίνησε την ενημέρωση, λέγοντας ότι η πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στο Νεκροταφείο της Σταμάτας και οι άνεμοι που έπνεαν ήταν 6 με τάση στα 7 μπορόφ.

  «Η φωτιά ήταν κινούμενη σε οικισμούς και κατοικίες. Μέσω του 112 οι κάτοικοι των περιοχών αυτών δέχθηκαν δύο SMS για να ενημερωθούν για την πυρκαγιά και να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα, αλλά και οδηγίες για την ασφάλεια των ίδιων και των σπιτιών τους. Η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, εναέριων και επίγειων, ήταν άμεση, σε μια εξαιρετικά δύσκολη, αλλά και επικίνδυνη φωτιά», είπε.

  Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτήν τη στιγμή επιχειρούν 310 πυροσβέστες, με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 110 οχήματα, 12 ελικόπτερα -εκ των οποίων τα δύο για συντονισμό- και 9 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων το θηριώδες Beriev-200, καθώς και πολλοί εθελοντές και εθελοντικές οργανώσεις».

  Ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε επίσης ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές υπόπτων για την πυρκαγιά. «Η κατάσταση είναι σε ύφεση και βελτιωμένη. Το μέτωπο προς την Πεντέλη είναι ασφαλές και παραμένουν πολλές διάσπαρτες εστίες».

  Χρυσοχοΐδης: Πολύ σύντομα θα υπάρξουν συμπεράσματα για τα αίτια της πυρκαγιάς

  Άμεση και στοχευμένη ήταν η κινητοποίηση και η παρέμβαση όλων των δυνάμεων, επιχειρησιακών και πολιτικών, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Διόνυσου-Σταμάτας, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

  Όπως είπε στην έκτακτη ενημέρωση ο υπουργός, «ήμασταν όλοι εδώ… Ήταν μία δύσκολη πυρκαγιά, που μεταφερόταν από περιοχή σε περιοχή με τον αέρα, με αποτέλεσμα να εξαπλώνεται πολύ γρήγορα και να δημιουργούνται καινούργια μέτωπα».

  Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ακόμα ότι οι ανακριτικές αρχές του Πυροσβεστικού Σώματος ερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς και σύντομα θα καταλήξουν σε συμπεράσματα.

  «Είμαστε όλοι εδώ και θα προστατεύσουμε με απόλυτη προσήλωση το περιβάλλον, τα δάση και τους οικισμούς και φυσικά ανθρώπινες ζωές», επισήμανε ο υπουργός, και απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ημέρες, καθώς υπάρχει υψηλός κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιών.

  «Σας παρακαλούμε όλους, μην επιχειρείτε φωτιές στην ύπαιθρο, καθώς και τις επόμενες ημέρες είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς», είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ