Σάββατο 03.06.2023
More

  Χαρδαλιάς: «Να καταλάβουν κάποιοι ότι δεν είναι πιο πιστοί χριστιανοί από τους άλλους»

  «Κάποιοι πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν είναι πιο πιστοί χριστιανοί από τους υπόλοιπους», τόνισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς.  

  Έπειτα από τις ανακοινώσεις για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα- 31 νέα κρούσματα και ένας θάνατος τις τελευταίες 24 ώρες- ο κ. Χαρδαλιάς έκανε αναφορά στα περιστατικά σε εκκλησίες στο Κουκάκι και την Κέρκυρα.

  «Οι αποφάσεις είναι ξεκάθαρες και πρέπει να τηρούνται από όλους, χωρίς εξαιρέσεις», ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με τις λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών τη Μεγάλη Εβδομάδα. «Η συντριπτική πλειοψηφία τις ακολούθησε, δίνοντας μήνυμα ευθύνης. Δυστυχώς είχαμε δύο εξαιρέσεις. Πέρα από τις νομικές συνέπειες, να αντιληφθούν ότι δεν είναι περισσότερο πιστοί χριστιανοί, ιδιαίτερα όταν παραβιάζουν τις συστάσεις και τους νόμους και θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

  Για το Πάσχα, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε σπίτια φίλων και συγγενών, κάτι που είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

  Παράταση της καραντίνας

  Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ακόμη ότι παρατείνεται έως τις 24 Απριλίου η καραντίνα στη δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας, του δήμου Καστοριάς, για προληπτικούς λόγους.

  «Επίσης, παρατείνονται έως τις 27 Απριλίου τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για τους δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος και Νεστορίου στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς και στους δήμους Ξάνθης και Μύκης στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης», δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

  Στο ίδιο πλαίσιο, παρατείνονται έως τις 20 Απριλίου τα μέτρα για τη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. Στον αντίποδα, την Τρίτη ολοκληρώνεται η καραντίνα στα χωριά Εχίνος, στην Ξάνθη και Φούστανη στην Πέλλα.

  «Δεν έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο»

  «Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, για τη μάχη κατά του κορωνοϊού.

  «Σφάλλουν όσοι θεωρούν ότι έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο. Αρκούν επιδημιολογικές εξάρσεις σε περιοχές της χώρας για να μας φέρουν εβδομάδες πίσω», υπογράμμισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνοντας ότι αυτό δεν αφορά μόνο τις περιοχές που παρατηρούνται υψηλά επιδημιολογικά φορτία, αλλά και άλλες περιοχές, ιδιαίτερα τις μητροπολιτικές.

  Διαρκείς έλεγχοι σε οίκους ευγηρίας

  Ακόμη, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι θα είναι διαρκείς και ενδελεχείς οι έλεγχοι σε οίκους ευγηρίας.

  «Έλεγχοι δεν έγιναν μόνο στη Νέα Μάκρη, αλλά και σε άλλους οίκους ευγηρίας σε όλο το λεκανοπέδιο, που ήταν συνδεδεμένοι με ιχνηλατήσεις κρουσμάτων και προκειμένου να είμαστε σίγουροι ότι ακολουθούνται οι οδηγίες», εξήγησε.

  «Καλούμε όσους έχουν την ευθύνη λειτουργίας οίκων ευγηρίας και μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων να ακολουθούν κάθε πρωτόκολλο. Οι έλεγχοι θα είναι διαρκείς και κάθε παράβαση θα αντιμετωπίζεται ως απειλή ενάντια στην ανθρώπινη ζωή», επεσήμανε.

  Σε ό,τι αφορά το Δροσερό Ξάνθης, ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε ότι ελήφθησαν 335 δείγματα από τον οικισμό των Ρομά, ενώ στο πλαίσιο των ενημερώσεων γνωστοποίησε ότι κατασχέθηκαν 11,5 τόνοι αντισηπτικού από αποθήκη, καθώς η ποσότητα δεν είχε δηλωθεί. Αφού ελεγχθεί, θα διατεθεί για δημόσια χρήση.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ