Τρίτη 05.03.2024
More

  Χημικά και μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας

  Νέα επεισόδια με χημικά και μολότοφ ξεκίνησαν λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι στα Προπύλαια, μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ, μετά τη λήξη της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για το δυστύχημα στα Τέμπη, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας σήμερα Πέμπτη 16 Μαρτίου.

  Η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας είναι αποπνικτική από τα χημικά. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες αυτή την ώρα οι κουκουλοφόροι κατευθύνονται προς την Ομόνοια ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις τους ακολουθούν.

  Τα επεισόδια ξεκίνησαν λόγο μετά το τέλος της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

  Η ένταση ξεκίνησε από το κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος με μερίδα κουκουλοφόρων να πετά βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις, που απάντησαν με χημικά και κρότου λάμψης.

  Η ένταση μεταφέρθηκε στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος, και σύντομα ακολούθησαν νέα επεισόδια στα Προπύλαια.

  Νωρίτερα στην οδό Ακαδημίας κουκουλοφόροι έσπασαν με βαριοπούλα αυτοκίνητα, ανάμεσα σ αυτά και το συνοδευτικό αυτοκίνητο της ασφάλειας της Ολγας Γεροβασίλη- χωρις διακριτικά.

  Οι χιλιάδες κόσμου που συμμετείχαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το δυστύχημα στα Τέμπη, διαλύθηκαν προς τα γύρω στενά καθώς η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας παραμένει έρρυθμη.

  Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι κουκουλοφόροι έχουν εισβάλει στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας να τους προσεγγίσει και να τους συλλάβει.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ