Παρασκευή 09.12.2022
More

  Columbia Sportswear x Κωνσταντίνος Σοφικίτης: Αποστολή στη Μαδαγασκάρη

  Aπό το Antananarivo μέχρι το Grand Tsingy και το Kirindy Forest, αυτό το καλοκαίρι η αποστολή της Columbia που αποτελείται τον Κωνσταντίνο, τον Βασίλη Γ. τον Τρύφωνα και το Βασίλη Ν. βρέθηκε στο τέταρτο μεγαλύτερο νησί στη γη, τη Μαδαγασκάρη!

  Ο αναγνωρισμένος φωτογράφος Κωνσταντίνος Σοφικίτης πήρε την κάμερά του, γέμισε το σακίδιό του με τον απαραίτητο εξοπλισμό και πήρε μέρος σε μία περιπέτεια τόσο σκληρή όσο και συναρπαστική! Ο ίδιος περιγράφει για το ταξίδι «Με έναν χάρτη, πληροφορίες στο δρόμο, τοπική μουσική και χιούμορ, ξεκινήσαμε την ιχνηλασία στη Μαδαγασκάρη. Μέσα σε ένα περίπου μήνα, διασχίσαμε σχεδόν όλη τη χώρα. Πότε, με τα πόδια, πότε σε φορτηγά και πότε σε πιρόγες η χρήση των οποίων χρονολογείται από την εποχή εκατοντάδων χρόνων πίσω».

  Η ατμόσφαιρα του τοπίου και οι εναλλαγές του περιβάλλοντος μπορούν να συνεπάρουν κάθε ταξιδιώτη που επιθυμεί να γνωρίσει από κοντά το περιβάλλον του Ινδικού ωκεανού! Έτσι λοιπόν, η αποστολή σκαρφάλωσε στο αφιλόξενο Grand Tsingy, χάθηκε στις ζούγκλες που ακόμη δεν έχει αγγίζει ο σύγχρονος πολιτισμός, γνώρισε απομονωμένες φυλές και γέμισε το σακίδιό της με κάτι περισσότερο από εξοπλισμό ταξιδιού.

  Στόχος τους ήταν να γνωρίσουν αυτό τον μοναδικό τόπο μέσα από την «απομόνωσή» του, τον παλμό του και τους ρυθμούς της πρωτεύουσας της Μαδαγασκάρης. Και τον ανακάλυψαν με τον φωτογραφικό φακό του Κωνσταντίνου Σοφικίτη, τη βιντεοκάμερα του Βασίλη Γούτη αλλά και τις αντοχές του εξοπλισμού τους που τους έβγαλαν ασπροπρόσωπους ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες υγρασίας και καύσωνα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ