Τετάρτη 29.05.2024
More

  COVID-19 -Μοριακοί έλεγχοι και στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων

  Μοριακούς ελέγχους θα ξεκινήσει σε αεροδρόμια της Πελοποννήσου, της Ηπείρου, της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων νήσων η 6η υγειονομική περιφέρεια.

  Ελέγχους για τον εντοπισμό νέων μεταλλάξεων, στα πλαίσια ερευνητικής μελέτης θα ξεκινήσει σε αεροδρόμια της Πελοποννήσου, της Ηπείρου, της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων νήσων η 6η υγειονομική περιφέρεια.

  Όπως σημειώνεται, «η διοίκηση της 6ης Υ.ΠΕ., σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μοριακής Διάγνωσης Λοιμογόνων Παραγόντων, του τμήματος της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και τον ΕΟΔΥ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και προχωράει στη συλλογή μοριακών δειγμάτων στους χώρους των αεροδρομίων ευθύνης της».

  Η διενέργεια αυτών των μοριακών ελέγχων, σύμφωνα με την 6η Υ.ΠΕ., «πραγματοποιείται στις πύλες εισόδου με τον μεγαλύτερο αριθμό εισροών για τη γεωγραφική περιοχή της 6ης Υ.ΠΕ., από τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ» και αφορά τα αεροδρόμια που έχουν διεθνείς αφίξεις, όπως είναι τα αεροδρόμια Κέρκυρας, Ζακύνθου, Καλαμάτας, Αράξου και Ιωαννίνων».

  Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στόχος της διοίκησης της 6ης Υ.ΠΕ., είναι η άμεση ενημέρωση για την υφιστάμενη υγειονομική κατάσταση των περιοχών της, για αυτό το λόγο ενεργοποιείται η υγειονομική ετοιμότητα και επαγρύπνηση σχετικά με τα είδη των μεταλλάξεων του νέου κορωνοϊού και την ταχύτητα της διασποράς του, στα πλαίσια της διαφύλαξης και προάσπισης της δημόσιας υγείας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ