Πέμπτη 21.10.2021
More

  Δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες, τι αποφασίστηκε για τις Πανελλήνιες

  Ο Κ. Καμπουράκης για τις απουσίες, τις πανελλαδικές και τις εξετάσεις σε Πρότυπα

  «Βαθιά ανάσα» πήραν οι μαθητές και ειδικά εκείνοι της Γ λυκείου από την απόφαση του Υπουργείου οι απουσίες οι οποίες έχουν καταχωρισθεί ή θα καταχωρισθούν και δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα των μαθητών/τριών αλλά σε αντικειμενικούς λόγους ανωτέρας βίας, να μην προσμετρηθούν για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών/τριών από τον Σύλλογο Διδασκόντων κατά το σχολικό έτος 2020-21.

  Αυτό, σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή εκπαίδευσης Ηπείρου Κώστα Καμπουράκη σημαίνει ότι το υπουργείο Παιδείας “λύνει” τα χέρια των Διευθυντών των σχολείων και εκπαιδευτικών να μην αφήσουν στην ίδια τάξη κανέναν μαθητή λόγω απουσιών, εκτός ακραίων περιπτώσεων.

  Την ίδια ώρα, όπως ανέφερε πάνω από 1000 εκπαιδευτικοί εμβολιάστηκαν από τα αδιάθετα εμβόλια και όπως είπε κλείνει η λίστα των εκπαιδευτικών που είχαν δηλώσει πρόθυμοι να εμβολιαστούν εάν ακυρωνόταν ραντεβού.

  Να διατηρηθεί η καλή εικόνα ενόψει και των Πανελληνίων

  Όσο αναφορά την γενική εικόνα για τα σχολεία της Ηπείρου όλα δείχνουν πως υπάρχει μια σταθερότητα καθώς μόνο ένα τμήμα είναι σε αναστολή λειτουργίας. Ο κ. Καμπουράκης κάλεσε όλους να προσπαθήσουν να διατηρηθεί αυτή η εικόνα καθώς οδεύουμε ολοταχώς στις Πανελλαδικές εξετάσεις και έχουν ήδη ανακοινωθεί τα πρωτόκολλα που θα ακολουθηθούν για όσους μετέχουν στις εξετάσεις.

  Συγκεκριμένα,οι υποψήφιοι, καθώς και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που συμμετέχουν στη διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων, θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid test).

  Το πρώτο test για τους υποψηφίους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων θα γίνει την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Πέμπτη 10 έως και την Κυριακή 13 Ιουνίου.

  Το δεύτερο test για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων θα γίνει την Παρασκευή 18  Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Παρασκευή 18 μέχρι την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021.

  Για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων το δεύτερο test θα γίνει το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από το Σάββατο 19 μέχρι την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021.

  Στο μεταξύ, έχει ανοίξει η  πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στις εξετάσεις για την εισαγωγή στα Πρότυπα Γυμνάσια και τα μη συνδεδεμένα Πρότυπα Λύκεια, καθώς και για την κλήρωση στα Πειραματικά Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια. Τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων είναι η Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

  Τέλος, ο κ. Καμπουράκης αναφέρθηκε και στις προσλήψεις πανω από 5000 μόνιμων εκπαιδευτικών που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο. Όπως είπε αυτές οι προσλήψεις αναμένεται να «δώσουν ανάσα» για την καλύτερη και ομαλότερη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών όλης της χώρας.

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ