Τρίτη 28.06.2022
More

  Διασώστες της ΕΜΑΚ πηγαίνουν στο φλεγόμενο πλοίο στην Κέρκυρα -Θα επιχειρήσουν διάσωση των εγκλωβισμένων

   

  Διασώστες από την 1η ΕΜΑΚ στην Αθήνα κατευθύνονται στην Κέρκυρα για να επιχειρήσουν απεγκλωβισμό των εγκλωβισμένων στο φλεγόμενο πλοίο

  Οι διασώστες της ΕΜΑΚ θα βρίσκονται στο σημείο, ανοιχτά της Κέρκυρας σε μια με δύο ώρες.

  Θα στηθεί αμέσως επιχείρηση διάσωσης για τους δύο εγκλωβισμένους οδηγούς, που μόνοι τους ενημέρωσαν τις αρχές ότι έχουν εγκλωβιστεί στο γκαράζ. Νωρίτερα πληροφορίες ανέφεραν ότι τους έχουν δοθεί οδηγίες να ανέβουν σε υψηλότερα καταστρώματα για να απομακρυνθούν με ελικόπτερο.

  Σύμφωνα επίσης με την ΕΡΤ, οι άνδρες της ΕΜΑΚ θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν του δύο άνδρες, έναν Βούλγαρο και έναν Τούρκο από αέρος, θα προσεγγίσουν με ελικόπτερο και θα προσπαθήσουν να τους απεγκλωβίσουν.

  14 αγνοούμενοι, δύο είναι εγκλωβισμένοι στο γκαράζ του πλοίου στην Κέρκυρα
  Στο πλοίο επέβαιναν 292 άτομα. Εχουν διασωθεί και έχουν μεταφερθεί στο λιμάνι της Κέρκυρας 278 άτομα. Ωστόσο, αγνοούνται 14 άτομα. Για τους δύο από τους αγνοουμένους, έναν Τούρκο και έναν Βούλγαρο, βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση διάσωσης, καθώς ο ένας εκ των δύο επικοινώνησε με τις Αρχές, δήλωσε εγκλωβισμένος στο γκαράζ και ότι βλέπει ακόμη ένα άτομο.

  12 αγνοούμενοι, οι δύο εγκλωβισμένοι πάνω στο φλεγόμενο πλοίο

  Επομένως, οι αγνοούμενοι είναι 12. Ανάμεσα στους 12 αγνοούμενους βρίσκονται και 4 Ελληνες, τρεις άνδρες και μία γυναίκα (είναι Ελληνίδα, αλλά έχει βουλγαρικό όνομα). Οι υπόλοιποι 10 αγνοούμενοι είναι αλλοδαποί, ανάμεσά τους βρίσκεται και ένα άτομο που είχε μπει στο πλοίο χωρίς να δηλωθεί, δεν βρίσκεται επομένως στις επίσημες λίστες επιβαινόντων.

  Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού των δύο ατόμων που επικοινώνησαν νωρίτερα με τις αρχές και ζήτησαν βοήθεια. Σύμφωνα με την ΕΡΤ τους έχουν δοθεί οδηγίες για να ανέβουν σε υψηλότερο κατάστρωμα για να γίνει διάσωση από αέρος.

  Την ίδια ώρα γίνονται εκτεταμένες έρευνες στη θάλασσα στην περίπτωση που κάποιος βρίσκεται στο νερό από του αγνοούμενους, αν και δεν θεωρείται πιθανό το ενδεχόμενο κάποιος από του αγνοουμένους να έχει πέσει στο νερό.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ