Τετάρτη 29.06.2022
More

  Διοικητής ΠΑΓΝΗ: Οι αρτηριακές θρομβώσεις είναι εξαιρετικά σπάνιες, δεν τις έχουμε στη βιβλιογραφία

  Ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης σχολίασε τις δύο περιπτώσεις θρομβώσεων στην Κρήτη, σε ασθενείς που εμβολιάστηκαν με το σκεύασμα της AstraZeneca

  Όπως είπε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» τόσο η περίπτωση του 35χρονου από το Ηράκλειο όσο και εκείνη της 47χρονης γυναίκας από τη Χερσόνησο είναι εξαιρετικά σπάνιες, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα προβλήματα με την υγεία τους να προήλθαν από τον εμβολιασμό τους.

  «Δεν έχουμε αποκλείσει τη σχέση των δύο επεισοδίων με το εμβόλιο της AstraZeneca», εξέφρασε ο κ. Χαλκιαδάκης.

  «Δεν έχουμε στη βιβλιογραφία αρτηριακές αλλά φλεβικές θρομβώσεις»

  Η 47χρονη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, νοσηλεύεται στην Νευροχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Η ίδια εμβολιάστηκε στις 4 Μαΐου, στον Άγιο Νικόλαο, με το εμβόλιο της AstraZeneca. Mετά από σειρά εξετάσεων και αρκετή ταλαιπωρία εντοπίστηκε πιθανότητα θρόμβωσης σε κάποια αρτηρία.

  «Οι αρτηριακές θρομβώσεις είναι εξαιρετικά σπάνιες. Κι αν αποδειχθεί, όπως και στην περίπτωση του 35χρονου, ότι σχετίζεται με το εμβόλιο το επεισόδιο της 47χρονης, θα μιλάμε για κάτι εξαιρετικά σπάνιο. Δεν έχουμε στη βιβλιογραφία αρτηριακές αλλά φλεβικές θρομβώσεις», δήλωσε ο κ. Χαλκιαδάκης.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ