Τετάρτη 07.06.2023
More

  Δολοφονία Άλκη: Έντονες αποδοκιμασίες έξω από τα δικαστήρια για τους οκτώ συλληφθέντες

  Υπό τις έντονες αποδοκιμασίες συγκεντρωμένων, οδηγήθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οι οκτώ συλληφθέντες για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού

  Υπό τις έντονες αποδοκιμασίες συγκεντρωμένων, οδηγήθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οι οκτώ συλληφθέντες για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

  Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια, ώστε να μην δημιουργηθούν επιπλέον επεισόδια κατά την μεταγωγή των συλληφθέντων.

  Πολίτες που τους περίμεναν, όταν τους είδαν να βγαίνουν από το βανάκι της ασφάλειας, άρχισαν να φωνάζουν «δολοφόνοι, ντροπή σας», και άλλα συνθήματα ενώ, κάποιοι, πέταξαν πάνω τους αντικείμενα.

  Πρόκειται για επτά Έλληνες κι έναν Αλβανό, ηλικίας 20 έως 23 ετών, η εμπλοκή των οποίων στο άγριο έγκλημα προέκυψε από το προανακριτικό υλικό που συγκέντρωσε η Δίωξη Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

  Ο ένατος κατηγορούμενος που θα βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας και θα λογοδοτήσει για τη δολοφονική επίθεση είναι 23χρονος με καταγωγή από την Αλβανία, που είχε συλληφθεί ένα 24ωρο μετά το αιματηρό επεισόδιο. Διώκεται μεταξύ άλλων για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή.

  Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης αναζητεί δύο ακόμη πρόσωπα για εμπλοκή στην υπόθεση. Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται 20χρονος Αλβανός για τον οποίο δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι διέφυγε στην πατρίδα του, χωρίς όμως αυτό να επιβεβαιωνόταν μέχρι το βράδυ της Κυριακής από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Το συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται να κατηγορείται και για την άλλη επίθεση, μαζί με τον 23χρονο συμπατριώτη του, τον Μάρτιο του 2019, πάλι στη Χαριλάου.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ