Παρασκευή 17.09.2021
More

  Δύο ΔΟΥ κλειστές σε Κηφισιά και Αθήνα λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

  Οι συγκεκριμένες ΔΟΥ σε Αθήνα και Κηφισιά παραμένουν κλειστές μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού

  Δύο θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε ΔΟΥ της Αττικής σήμαναν συναγερμό στις αρχές, με αποτέλεσμα να παραμείνουν κλειστές.

  Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, πρόκειται για την εφορία της Κηφισιάς αλλά και την Δ’ ΔΟΥ Αθηνών, όπου δύο εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί μετά από τεστ στο οποίο υποβλήθηκαν.

  Οι δύο υπηρεσίες παραμένουν, σήμερα, Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, κλειστές στο πλαίσιο των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, διενεργείται ιχνηλάτηση των επαφών των εργαζομένων.

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σχολίασε ότι «στις δημόσιες υπηρεσίες έχει εδώ και πολλές εβδομάδες, σταλεί οδηγία ότι χρησιμοποιούν τη μάσκα υποχρεωτικά όσοι υπάλληλοι έρχονται σε επαφή με το κοινό.

  Οι λογιστές που έρχονται σε επαφή με τους υπαλλήλους τις εφορίας, θα πρέπει να μας πουν αν τηρούνται τα πρωτόκολλα ή όχι. Το δεύτερο στοιχείο είναι τι συμβαίνει όταν εμφανίζεται ένα κρούσμα. Εκεί υπάρχουν επίσης σαφείς οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για το τι συμβαίνει σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία ή άλλο χώρο».

  Κρούσμα και σε σχολείο στην Αγία Παρασκευή

  Παράλληλα, θετική σε τεστ κορωνοϊού βρέθηκε και εκπαιδευτικός σε σχολείο στην Αγία Παρασκευή, σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής, Βασίλη Ζορμπά.   Παρότι απομένουν μόλις λίγες ημέρες για το άνοιγμα των σχολείων, σχεδόν καθημερινά καταγράφονται κρούσματα σε εργαζόμενους διαφόρων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.   Συγκεκριμένα ο κ. Ζορμπάς, σε δηλώσεις του στο Open Tv, διευκρίνισε ότι η εκπαιδευτικός έκανε το τεστ πριν από δύο ημέρες, όταν και βρέθηκε θετική σε κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή στους συναδέλφους της να αποχωρήσουν από το σχολείο.

  Όπως είπε έχει γίνει ήδη απολύμανση στο σχολείο, όπου τη Δευτέρα ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχθεί τους μαθητές καθώς τα σχολεία ανοίγουν στις 14 Σεπτεμβρίου.

  Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κατήγγειλε ότι ο ΕΟΔΥ, «αρνείται να επισκεφτεί το σχολείο να πραγματοποιήσει ιχνηλάτηση» με το πρόσχημα ότι «πρόκειται για μικρή δομή».   Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κρούσμα εντοπίστηκε στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής, όπου θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε η εκπαιδευτικός.

  Υπενθυμίζεται ότι κρούσματα βρέθηκαν πρόσφατα στο 30ο δημοτικό σχολείο και στο 16ο Γυμνάσιο Περιστερίου, όπου εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό μια καθαρίστρια και ένας εκπαιδευτικός. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ethnos.gr, από χθες Πέμπτη έχουν τεθεί σε συναγερμό δύο μεγάλες ιδιωτικές σχολικές μονάδες, στις οποίες φοιτούν χιλιάδες μαθητές, αφού εντοπίσθηκαν κρούσματα κορωνοϊού.

   

  Με πληροφορίες του ΑΝΤ1/OpenTv

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ