Σάββατο 03.06.2023
More

  Δύο θάνατοι και 36 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

  Τριανταέξι νέα κρούσματα του κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων τα 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου. 

  Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, 36 είναι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα μας για σήμερα Τρίτη, ενώ σημειώθηκαν δύο νέοι θάνατοι. Από τα 36 κρούσματα μόλις τα δύο εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα

  «Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 21 Ιουλίου 2020 (ώρα 15:00).

  Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 36, εκ των οποίων τα 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4048 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 54.6% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 2, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 197 θάνατοι.

  Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 10 (80.0% άνδρες).

  Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).

  Από την 1η Ιανουαρίου ελέγχθηκαν μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 419906 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 6212 (1.5%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).

  Πού καταγράφηκαν τα νέα κρούσματα

  -Δύο κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

  -τρία εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
  -17 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
  -τέσσερα κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
  -ένα από την περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας,
  -ένα στην περιφερειακή ενότητα Αιτωολοακαρνανίας,
  -ένα στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου,
  -ένα στην περιφερειακή ενότητα Κορίνθου,
  -ένα στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας,
  -ένα στην περιφερειακή ενότητα Σάμου,
  -δύο στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,
  -δύο στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ