Κυριακή 13.06.2021
More

  Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για μελέτες έργων για 10 λιμάνια στη Λευκάδα

  Με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών

  Απόφαση έγκρισης 459.600 ευρώ υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, για μελέτες έργων του Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας σε 10 λιμάνια, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Βουλευτή Ν. Λευκάδας Θανάση Καββαδά στο γραφείο του και έπειτα από επαφές και αλληλογραφία που είχαν για το θέμα το προηγούμενο διάστημα.

  Η χρηματοδότηση αφορά μελέτες στο πλαίσιο της κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των λιμενικών υποδομών της Λευκάδας και του Μεγανησίου και συγκεκριμένα στα λιμάνια:

  Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

  «Το Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας, έπειτα από συνάντηση και συνεργασία μου με τον Πρόεδρό του κ. Σπύρο Καρβούνη, μου γνωστοποίησε παλαιότερο αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών για την ένταξη στην 7η πρόσκληση του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», μιας σειράς μελετών απαραίτητων για τη βελτίωση και συντήρηση των λιμενικών υποδομών της Λευκάδας και του Μεγανησίου, συνολικής αξίας 459.600 ευρώ. Τα ποσά είναι 361.200 ευρώ για τα λιμάνια της Λευκάδας και 98.400 για το Μεγανήσι.

  Διαβίβασα άμεσα το αίτημα στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και είχα μαζί του επανειλημμένες συναντήσεις για το θέμα, με αποτέλεσμα χθες να υπογράψει την απόφαση έγκρισης του συνόλου της χρηματοδότησης.

  Με αυτές τις μελέτες, τα λιμάνια του νομού μας θα αναβαθμιστούν, θα βελτιωθεί η λειτουργικότητά τους και η αποτελεσματικότητά τους, και η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται μέσω αυτών. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Υπουργό κ. Θεοδωρικάκο, διότι στέκεται έμπρακτα στο πλευρό της Λευκάδας. Σε όποιο αίτημα του έχω γνωστοποιήσει έχει ανταποκριθεί άμεσα και θετικά, και αυτό είναι δείγμα ότι τόσο το Υπουργείο Εσωτερικών, όσο και η Κυβέρνηση συνολικά, αφουγκράζονται τις ανάγκες της κοινωνίας και στηρίζουν με υποδομές την ανάπτυξη του τόπου, αλλά και την ποιότητα της καθημερινής ζωής των πολιτών.»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ