Πέμπτη 17.06.2021
More

  Εκ παραδρομής τα μηνύματα ακύρωσης – Πώς θα κλείσουν ραντεβού οι γεννηθέντες το 1991

  Τι αναφέρει το υπουργείο Υγείας για το ζήτημα με τα μηνύματα που εστάλησαν

  Κανονικά θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους για το εμβόλιο κατά της covid-19 οι πολίτες που έχουν γεννηθεί το 1991, αλλά δεν έχουν ακόμα συμπληρώσει το 30ο έτος της ηλικίας τους.

  Αν και αρχικά επετράπη η είσοδός τους στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr και προγραμμάτισαν τα ραντεβού τους για εμβολιασμό με AstraZeneca, στη συνέχεια έλαβαν μήνυμα ακύρωσης, καθώς δεν έχουν συμπληρώσει ακόμα το 30ο έτος της ηλικίας τους.

  Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας ανέφερε πως τα μηνύματα εστάλησαν εκ παραδρομής και τα ραντεβού θα προγραμματιστούν πάλι. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται: «Eκ παραδρομής στάλθηκαν ελάχιστα μηνύματα ακύρωσης ραντεβού (30-39). Το ζήτημα αντιμετωπίστηκε στο 100% και όσοι έλαβαν μηνύματα ακύρωσης, τα ραντεβού τους θα επαναπρογραμματιστούν».

  Υπενθυμίζεται πως έχει ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τα άτομα της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας (30-39 έτη).

  Στα άτομα της ηλικιακής αυτής ομάδας δίνεται η ευκαιρία να εμβολιαστούν νωρίτερα από ό, τι είχε καθοριστεί με βάση την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού,  δεδομένου,  ότι υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα ραντεβού.

  Σημειώνεται ότι  κάποιος που θα κλείσει το ραντεβού του σήμερα, μπορεί να εμβολιαστεί την αμέσως επόμενη μέρα, την Μεγάλη Τετάρτη, καθώς και τις επόμενες μέρες, Μεγάλη Πέμπτη, Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο και Δευτέρα του Πάσχα.

  Όπως γνωστοποίησε χθες η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, εάν κάποιος επιθυμεί να εμβολιαστεί με την δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca νωρίτερα από τις 12 εβδομάδες, καθώς αυτό τον εξυπηρετεί, μπορεί να το δηλώσει και να κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου μετά από 8 εβδομάδες αντί για 12.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ