Τρίτη 13.04.2021
More

  Εκκενώνεται η κλινική στο Περιστέρι – Επί τόπου ο Τσιόδρας

  Στην κλινική στο Περιστέρι, όπου καταγράφηκαν 28 κρούσματα κορωνοϊού, μετέβη ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.  

  Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ η κλινική στο Περιστέρι όπου καταγράφηκαν τα κρούσματα εκκενώνεται προκειμένου να απολυμανθεί. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι έξι νεφροπαθείς από την κλινική στο Περιστέρι βρέθηκαν θετικοί στον COVID -19 και μεταφέρονται αυτή την ώρα στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ.

  Στην κλινική, στην οποία καταγράφηκαν τρεις θάνατοι από κορωνοϊό, πηγαίνουν τουλάχιστον 50 ασθενείς για αιμοκάθαρση.

  Την ίδια ώρα σοβαρές είναι οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την έλλειψη μέτρων ασφαλείας όσον αφορά την κλινική στο Περιστέρι.

  Σε εξέλιξη βρίσκεται και η ιχνηλάτηση και στην κλινική στη Γλυφάδα, της οποίας ένας τρόφιμος πέθανε από κορωνοϊό.

  Και για τις δύο κλινικές έχει διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος.

  Μέχρι στιγμής στην κλινική στο Περιστέρι έχουν προκύψει 28 θετικά κρούσματα, 13 αφορούσαν ασθενείς, 11 εργαζομένους και 4 αφορούσαν κρούσματα βάσει των οποίων σήμανε ο συναγερμός στην ΓΓΠΠ.

  Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, τρεις ασθενείς από την κλινική του Περιστερίου κατέληξαν έχοντας προσβληθεί από την covid-19. Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ασθενείς που είχαν ραντεβού για αιμοκάθαρση σήμερα, πήγαν το πρωί στην κλινική στο Περιστέρι.

  Όπως είπε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, η δομή στεγανοποιήθηκε και έχει τοποθετηθεί επιστημονικός και διοικητικός υπεύθυνος. Στη δομή στα νότια προάστια., με 300 τροφίμους και 170 εργαζομένους, ελήφθησαν δείγματα από 130 εργαζομένους και από όλους τους τρόφιμους και αναμένονται τα αποτελέσματα. Μέχρι τώρα στα 92 πρώτα.αποτελέσματα που αφορούσαν τους εργαζομένους ήταν όλα αρνητικά.

  «Οι επιστημονικά υπεύθυνοι θα ελεγχθούν πειθαρχικά και ποινικά σε σχέση με τα πραγματικά περιστατικά και κυρίως για πιθανές ευθύνες ή αμέλεια στην τήρηση των διαδικασιών», είπε χθες ο κ. Χαρδαλιάς. Πρέπει, πρόσθεσε να “είναι ξεκάθαρο ότι εκπτώσεις στην άσκηση των καθηκόντων όλων όσων διαχειρίζονται ανθρώπινη ζωή δεν πρόκειται να υπάρξουν για κανέναν».

   

   

  Με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα/ΑΠΕ

  Εγνατία Οδός

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ