Δευτέρα 27.06.2022
More

  ΕΛ.ΑΣ.: Βραβεύτηκε αστυνομικός που συνέλαβε ληστή στα ΕΛΤΑ Νέας Σμύρνης με κίνδυνο της ζωής του

  H απονομή πραγματοποιήθηκε παρουσία αξιωματικών και στελεχών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας

  Στην απονομή του «Αστυνομικού Σταυρού» σε αστυνομικό που συνέλαβε ληστή στα ΕΛΤΑ Νέας Σμύρνης με κίνδυνο της ζωής του και όντας εκτός υπηρεσίας, προχώρησε σήμερα (26/11) η ΕΛ.ΑΣ.

  Σε ειδική λιτή τελετή, κατά την οποία τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Αστυνομικό Μέγαρο Αθηνών, απονεμήθηκε αστυνομικό μετάλλιο, με αντίστοιχο δίπλωμα «Αστυνομικός Σταυρός» στον ανθυπαστυνόμο Χασόγια Κωνσταντίνο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων (ΔΑΕΕΒ).

  Το μετάλλιο απένειμε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, αστυνομικός διευθυντής Χαρδαλιάς Ελευθέριος, ο οποίος στην ομιλία του, εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας, εξέφρασε τις ευχαριστίες και τα θερμά του συγχαρητήρια προς τον αστυνομικό.

  Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ, η απονομή του αστυνομικού μεταλλίου πραγματοποιήθηκε παρουσία αξιωματικών και στελεχών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

  Η απονομή πραγματοποιήθηκε μετά την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο αναγνώσθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και αφορά εξαίρετη δραστηριότητα την οποία επέδειξε ο τιμώμενος αστυνομικός, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο.

  Συγκεκριμένα, στις 19 Απριλίου του 2016 και γύρω στις 12:10 επέδειξε εξαιρετική δραστηριότητα όταν, βρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, αντιλήφθηκε άγνωστο άτομο-άνδρα να επιχειρεί με την απειλή όπλου να αφαιρέσει χρήματα από το ταμείο καταστήματος των Ελληνικών Ταχυδρομείων επί της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου 6, στη Νέα Σμύρνη, κινήθηκε τάχιστα και με την τακτική του αιφνιδιασμού, κατάφερε μετά από πάλη να τον ακινητοποιήσει και να τον δεσμεύσει.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ