Τετάρτη 17.08.2022
More

  Έλεγχοι και πρόστιμα 300 ευρώ σε όσους βγάζουν τον σκύλο βόλτα χωρίς λουρί

  Εντοπίστηκαν παραβάσεις

  Έλεγχοι σε δεσποζόμενους σκύλους και τα αφεντικά τους πραγματοποιήθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή συναρμόδιων φορέων.

  Οι έλεγχοι αφορούσαν το αν ο ιδιοκτήτης του σκύλου χρησιμοποιούσε ή όχι λουρί για τη βόλτα, κάτι το οποίο αποτελεί παράβαση βάσει της νομοθεσίας.

  Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της προστασίας των ζώων, δίνει βαρύτητα στην εφαρμογή τήρησης της νομοθεσίας περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου με τη συμμετοχή υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, απογευματινές – βραδινές ώρες της 29-01-2021 στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης και της Ξηροκρήνης, πραγματοποίησαν συνολικά 21 ελέγχους σε ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς, σχετικά με τις υποχρεώσεις τους, που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία (νόμιμη κατοχή, ηλεκτρονική ταυτότητα, υποχρεώσεις ιδιοκτητών, τήρηση κανόνων ευζωίας κ.α.) και βεβαίωσαν δύο παραβάσεις για «περίπατο ζώου άνευ οδηγού (λουρί)».

  Στόχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης είναι η συνέχιση υλοποίησης παρόμοιων δράσεων και η επέκταση αυτών σε χώρους στους οποίους παρατηρείται αυξημένη προσέλευση ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων, για την αποτελεσματική ενημέρωση των πολιτών, την τήρηση της νομιμότητας και την εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ