Τρίτη 21.09.2021
More

  Ενημέρωση για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης

  Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τον κορωνοϊό

  Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τον κορωνοϊό από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, και τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

  Η δική μας επιτροπή ανασκόπησε τα δεδομένα και το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ασφαλές, ανοσογόνο και είναι και αποτελεσματικό σημείωσε η κα. Θεοδωρίδου αναφερόμενη στο εμβόλιο ενάντα στον κορωνοϊό. Προστατεύει το σύνολο των εμβολιασμένων, μειώνει τις εισαγωγές και προστατεύει σε σημαντικό βαθμό και από την ελαφριά νόσο, είπε.

  Τα στοιχεία που υπάρχουν για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου μας κάνει να πιστεύουμε πως και για αυτές τις ομάδες (τους άνω των 65) θα είναι αποτελεσματικό. Η σύσταση της εθνικής επιτροπής είναι ο εμβολιασμός με εμβόλια της AstraZeneca για άτομα ηλικίας 18 μέχρι και 64 ετών.

  Το μεσοδιάστημα μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης είναι 12 εβδομάδες. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι όσο μεγαλύτερο είναι το μεσοδιάστημα μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης του εμβολίου της AstraZeneca, τόσο υψηλότερο είναι το επίπεδο των αντισωμάτων που επιτυγχάνονται με τον εμβολιασμό.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ