Παρασκευή 14.06.2024
More

  Ένοπλη επίθεση πειρατών σε ελληνικό δεξαμενόπλοιο

  Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε σε ελληνικό δεξαμενόπλοιο στο Καμερούν.  

  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δράστες απήγαγαν 8 άτομα – πέντε Έλληνες, δύο υπηκόους Φιλιππίνων και έναν υπήκοο Ουκρανίας. Το δεξαμενόπλοιο είχε πλήρωμα 28 ατόμων. Από εξοστρακισμό σφαίρας τραυματίστηκε ο 35χρονος τρίτος μηχανικός του ελληνικού δεξαμενόπλοιου «HAPPY LADY» και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής.

  Η επίθεση σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο υπό Ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο “HAPPY LADY”, το οποίο βρίσκονταν αγκυροβολημένο δύο ναυτικά μίλια από το λιμάνι “LIMBOH” στο Καμερούν. Το τάνκερ μετέφερε καύσιμα ενώ δεν επέβαιναν σε αυτό ένοπλοι φρουροί.

  Υπό την απειλή των όπλων απήγαγαν οκτώ μέλη του πληρώματος. Οι Έλληνες που απήχθησαν είναι ο 45χρονος πλοίαρχος, ο 26χρονος ανθυποπλοίαρχος, ο 38χρονος δεύτερος μηχανικός και δύο δόκιμοι 20 και 21 ετών αντίστοιχα.

  Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ