Πέμπτη 25.07.2024
More

  Εντυπωσιακό θέαμα- Πτώση μετεωρίτη ορατή στη μισή Ελλάδα

  Ένα εντυπωσιακά λαμπρό μετέωρο «συνελήφθη» από κάμερες το βράδυ της Τρίτης.

  Μάρτυρες σε ένα σπάνιο φαινόμενο έγιναν το βράδυ της Τρίτης 18 Αυγούστου πολλοί κάτοικοι της Αττικής, αλλά και άλλων περιοχών της Ελλάδας όπως Λιβαδειά, Χαλκίδα, Βοιωτία, Λακωνία, Μαγνησία, Φωκίδα, Χίο, Άνδρο, Ευρυτανία.

  Πιο συγκεκριμένα, ένα μετέωρο σώμα έκανε την νύχτα μέρα. Αν και κάποιοι θεώρησαν ότι ήταν πεφταστέρι, οι επιστήμονες ξεκαθάρισαν ότι πρόκειται για μετέωρο.

  Σύμφωνα με τους αστρονόμους, έτσι ονομάζεται κάθε φωτεινό φαινόμενο που εμφανίζεται μέσα στην ατμόσφαιρα της Γης ως αποτέλεσμα της εισόδου σε αυτή κάποιου μετεωροειδούς, δηλαδή κάποιου βραχώδους σώματος που μπορεί να έχει μέγεθος από λίγα χιλιοστά έως αρκετά μέτρα.

  Η κίνηση του μετεωροειδούς με μεγάλη ταχύτητα και η τριβή της επιφάνειάς του με τα μόρια της ατμόσφαιρας έχει ως αποτέλεσμα τον έντονο ιονισμό των μορίων του αέρα και, συνήθως, την συνεπακόλουθη εκπομπή φωτεινής ακτινοβολίας. Το τμήμα του μετεωροειδούς που καταλήγει στο έδαφος ονομάζεται μετεωρίτης.

  Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

  Ένα εντυπωσιακά λαμπρό μετέωρο συνελήφθη απο τις κάμερες του kopaida.gr στις 21:36 σήμερα το βράδυ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Alex Filippopoulos που το παρατήρησε και το αναζητήσαμε… Η λήψη έγινε απο Λιβαδειά κοιτώντας ανατολικά.Απολαύστε υπεύθυνα…

  Gepostet von Panagiotis Tsouras am Dienstag, 18. August 2020

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ