Δευτέρα 22.07.2024
More

  ΕΟΠΥΥ: Υπογράφηκε σύμβαση για κατ’ οίκον φυσικοθεραπείες

  Πώς καθορίζεται η συμμετοχή του ασθενούς

  Ο ΕΟΠΥΥ ύστερα από διαπραγματεύσεις που κράτησαν μήνες ήρθε σε σημαντική συμφωνία με τους φυσικοθεραπευτές.

  Συγκεκριμένα υπεγράφη η νέα Συλλογική Σύμβαση μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών για την παροχή υπηρεσιών φυσικοθεραπείας σε εργαστήρια και κατ’ οίκον. Η συμφωνία υπεγράφη την Πέμπτη (21.03.2024) στα γραφεία της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ.

  Αντικείμενο της Συλλογικής Σύμβασης αποτελεί η πλήρης πανελλαδική κάλυψη παροχής υπηρεσιών φυσικοθεραπείας σε δικαιούχους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., στο πλαίσιο λειτουργίας και επαγγελματικής δραστηριοποίησης των ελευθέρων επαγγελματιών φυσικοθεραπευτών που είναι μέλη του ΠΣΦ.

  Η νέα Συλλογική Σύμβαση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι αποτέλεσμα διαρκούς διαλόγου και επιτυχημένης διαδικασίας διαπραγμάτευσης μεταξύ των δύο πλευρών και αναμένεται με την υλοποίησή της, «να επιφέρει βελτίωση στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δικαιούχους του ΕΟΠΥΥ, αφού καθορίζεται ο χρόνος της συνεδρίας φυσικοθεραπείας σε 30 λεπτά και προβλέπεται μεταξύ άλλων, η κατ’ ανώτατο όριο εκτέλεση 400 συνεδριών ανά φυσικοθεραπευτή ανά μήνα».

  H συμμετοχή του ασθενούς εξαρτάται από τη νόσο του και καθορίζεται από τον τρέχοντα Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ).

  Η πρόβλεψη του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου εκτελούμενων συνεδριών φυσικοθεραπείας ανά μήνα, πρωτίστως διασφαλίζει για τους ασθενείς  την παροχή ολοκληρωμένων και ποιοτικών υπηρεσιών από πρόσωπα που φέρουν τον επαγγελματικό τίτλο του φυσικοθεραπευτή και μπορούν κατά νόμο να εκτελούν πράξεις αρμοδιότητας φυσικοθεραπευτή, όπως αναφέρει ο Οργανισμός

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ