Σάββατο 20.04.2024
More

  Εορταστικό ωράριο: Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα καταστήματα, σούπερ μάρκετ, δημόσιο και τράπεζες

  Η 2α Ιανουαρίου δεν είναι επίσημη αργία, σύμφωνα με το εορταστικό ωράριο. Ωστόσο, είναι παράδοση τα εμπορικά καταστήματα μένουν κλειστά.

  Τα περισσότερα σούπερ μάρκετ αναφέρουν επίσης στις επίσημες ιστοσελίδες τους πως θα είναι κλειστά στις 2 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου.

  Ανοιχτές θα είναι πάντως σήμερα όλες οι τράπεζες, όπως επίσης οι δημόσιες υπηρεσίες και τα ΕΛΤΑ. Σε τράπεζες και ΕΛΤΑ θα γίνονται κανονικά και οι πληρωμές των τελών κυκλοφορίας.

  Κανονικά θα λειτουργήσουν και οι λαϊκές αγορές από σήμερα, ενώ ξεκινάει και η καθολική εφαρμογή της χρήσης μηχανημάτων POS, για την αποδοχή πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών. Το ωράριο μπορεί να διαφέρει από περιοχή σε περιοχή, αν και στις περισσότερες περιπτώσεις οι λαϊκές αγορές εξυπηρετούν τους καταναλωτές από τις 07:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι.

  Χθες Δευτέρα 1η Ιανουαρίου, ήταν κλειστά όλα τα καταστήματα, όπως και οι υπηρεσίες, κλειστά λόγω της αργίας της Πρωτοχρονιάς.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ