Πέμπτη 03.12.2020
More

  Επαρκής χρόνος για τα ακίνητα «αγνώστου ιδιοκτήτη»

  Αποδέχτηκε ο Υπουργός Κ. Χατζηδάκης την πρόταση του Στ. Καλογιάννη για παράταση στο Κτηματολόγιο

  Θετική ήταν η ανταπόκριση του Υπουργού Περιβάλλοντος Κ. Χατζηδάκη στην επιστολή του Σταύρου Καλογιάννη με την οποία ζητούσε να δοθεί παράταση προθεσμίας, ώστε να λυθούν εκκρεμότητες που αφορούν τα ακίνητα «αγνώστου ιδιοκτήτη» στο Κτηματολόγιο.

  Ο Σταύρος Καλογιάννης, μετά από συνεργασία που είχε με συμβολαιογράφους, μηχανικούς και στελέχη των Κτηματολογικών γραφείων, είχε επισημάνει στον Υπουργό το ζήτημα που αφορά τα ακίνητα «αγνώστου ιδιοκτήτη», τη σχετική καταληκτική προθεσμία μέχρι τέλους του τρέχοντος έτους, που δίνεται μέσω του Ν. 4623/2019 και του ζήτησε να δοθεί παράταση, επικαλούμενος τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

  Σύμφωνα με τον Ν. 4623/2019, από την 1η Ιανουαρίου 2021 οι ιδιοκτήτες ακίνητων που ευρίσκονται στις περιοχές των «παλαιών κτηματογραφήσεων» και φέρονται με την ένδειξη «αγνώστου ιδιοκτήτη», χάνουν το δικαίωμα κυριότητας επ’ αυτών, η οποία περνάει στο Ελληνικό Δημόσιο.

  Πριν την έκδοση του Ν. 4623/2019, παρεχόταν χρονικό περιθώριο τακτοποίησης της εκκρεμότητας εγγραφής των ακινήτων ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» έως το 2023. Η σύντμηση της προαναφερόμενης προθεσμίας έγινε με σκοπό την επιτάχυνση ολοκλήρωσης της διαδικασίας κτηματογράφησης. Ενέσκηψε όμως η πανδημία και σήμερα απομένουν μόλις 40 ημερολογιακές ημέρες για την εφαρμογή της ρύθμισης.

  Ο Σταύρος Καλογιάννης ζήτησε από τον Υπουργό να συνυπολογιστεί ότι για αρκετές ημέρες ακόμη θα ισχύει το καθεστώς των περιορισμών λόγω της πανδημίας, που αφορούν τη λειτουργία των εμπλεκόμενων Δημόσιων Υπηρεσιών, που είναι αρμόδιες για τη χορήγηση των πιστοποιητικών διόρθωσης της εγγραφής «αγνώστου ιδιοκτήτη» (Κτηματολογικά γραφεία, Υποθηκοφυλακεία, κλπ) και τη λειτουργία των γραφείων των συμβολαιογράφων, μηχανικών, δικηγόρων, λογιστικών γραφείων, που επίσης εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία.

  Σε επικοινωνία του με τον Σταύρο Καλογιάννη, ο κ. Χατζηδάκης τον ενημέρωσε ότι γίνεται αποδεκτή η πρότασή του και θα δοθεί επαρκής χρόνος, τουλάχιστον ενός εξαμήνου, για την αντιμετώπιση των εκκρεμοτήτων των ακίνητων «αγνώστου ιδιοκτήτη».

  Ο Σταύρος Καλογιάννης ευχαρίστησε τον Υπουργό Περιβάλλοντος για την άμεση και θετική ανταπόκρισή του, η οποία θα δώσει λύση σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων σε ολόκληρη τη χώρα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Στις 7 Δεκεμβρίου ανοίγουν τα καταστήματα με εποχικά είδη

  Ανακοίνωση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

  Εν αναμονή της παράτασης του lockdown- Τι θα γίνει με εστίαση, λιανεμπόριο, σχολεία

  Πώς και πότε θα ανοίξουν μπαρ, εστιατόρια, καταστήματα, κομμωτήρια και σχολεία και τι θα γίνει τα Χριστούγεννα

  Ζητούμενο πλέον η βιώσιμη επανεκκίνηση

  Το επόμενο βήμα αναζητεί ή αγορά της εστίασης

  Η πίεση στα νοσοκομεία είναι μικρότερη

  Την εικόνα της πανδημίας στα Ιωάννινα παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος, Μ. Ελισάφ

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.