Δευτέρα 02.08.2021
More

  Επεισόδια στο Σύνταγμα στη συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών

  Επεισόδια σημειώθηκαν στη συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών στο Σύνταγμα, με την Ελληνική Αστυνομία να κάνει χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

  Επεισόδια σημειώθηκαν στη συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών στο Σύνταγμα, με την Ελληνική Αστυνομία να κάνει χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

  Παράλληλα, οι Αύρες της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν σε ρίψη νερού, προκειμένου να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος, ενώ οι δυνάμεις της Αστυνομίας προχώρησαν και σε περισσότερες από πέντε προσαγωγές.

  Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική και το πληθος διαλύθηκε. Άρχισαν να τρέχουν προς τους γύρω δρόμους για να διαφύγουν.

  Νωρίτερα επεισόδια μικρής έκτασης εκδηλώθηκαν μεταξύ αντιεξουσιαστών, που βρέθηκαν κοντά στα Προπύλαια, με αντιεμβολιαστές και η κατάσταση ξέφυγε. Κατά την διάρκεια της έντασης ένας αντιεξουσιαστής τραυματίστηκε ελαφριά.

  Επιμένουν οι αρνητές και με 3.000 κρούσματα

  Παρά το γεγονός ότι νέο επικίνδυνο κύμα της πανδημίας σαρώνει τη χώρα, οι αντιεμβολιαστές, πολλοί από τους οποίους φωνάζουν συνθήματα και εκφράζουν απόψεις που παραπέμπουν ευθέως στην ακροδεξιά, επιμένουν στις αντιδράσεις τους για τον εμβολιασμό.

  Μάλιστα συντονίζονται και πραγματοποιούν κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας ταυτόχρονα.

  Λάδι στη φωτιά έριξε κατά την άποψη τους η τροπολογία για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων, εξ ού και τα πανό κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Το σκηνικό συμπλήρωναν φυσικά οι σημαίες, οι σταυροί και οι εκκλησιαστικές εικόνες.

  Παρά το γεγονός οτι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συμπορεύεται με την Πολιτεία και καλεί τους πιστούς να εμβολιαστούν, κάποιοι εξακολουθούν να θεωρούν τα εμβόλια «πράγματα του διαβόλου» και προσπαθούν να διώξουν μακριά τον ιό με εικόνες και σταυρούς.

    

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ