Κυριακή 26.05.2024
More

  Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου ΕΜΥ – Καταιγίδες, κεραυνοί και χαλαζοπτώσεις

  Σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου που εξέδωσε για τον καιρό την Πέμπτη προχώρησε η ΕΜΥ, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

  Σύμφωνα με την επικαιροποίηση από το απόγευμα και μετά σήμερα προβλέπεται επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου. Το Σάββατο συγκεκριμένα, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

  Τα φαινόμενα αυτά θα ξεκινήσουν από τα δυτικά και γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο και πιθανώς τη δυτική Κρήτη και αργότερα στα Δωδεκάνησα. Αναλυτικότερα σήμερα προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες από νωρίς το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

  Ίδιας κλίμακας φαινόμενα αναμένονται επίσης από αργά το απόγευμα στη Θεσσαλία, τη δυτική Μακεδονία, την Πελοπόννησο (κυρίως τα δυτικά τμήματά της) αλλά και στα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως της Πιερίας, της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής καθώς και τα θαλάσσια – παραθαλάσσια του νομού Σερρών και νομού Καβάλας), τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τα βόρεια τμήματα), τις Κυκλάδες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τη δυτική Κρήτη.

  Τέλος, αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από σήμερα το βράδυ στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά.

  Το Σάββατο, σύμφωνα με την ΕΜΥ μέχρι το μεσημέρι θα επηρεαστούν η Θεσσαλία, οι Σποράδες, περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως της Πιερίας,της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής καθώς και τα θαλάσσια – παραθαλάσσια του νομού Σερρών και νομού Καβάλας), η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και και κατά τόπους η Εύβοια (κυρίως τα βόρεια τμήματα).

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ