Παρασκευή 12.04.2024
More

  Επιστρέφουν στα μπλόκα οι αγρότες, αποφασίζουν για τις κινητοποιήσεις

  Στα μπλόκα επιστρέφουν οι αγρότες, μετά το συλλαλητήριο στην Αθήνα, προκειμένου να αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.

  Αγρότες από τη Μακεδονία και την Πελοπόννησο δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις. Στο μεταξύ, το απόγευμα της Πέμπτης μελισσοκόμοι από όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος. Πάντως, η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει επανειλημμένα ότι δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια για περαιτέρω στήριξη των αγροτών.

  Σήμερα, οι αγρότες έκλεισαν ξανά με τα τρακτέρ τους τον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων. Αρχικά αποκλείστηκε η είσοδος και η έξοδος για φορτηγά και ΙΧ. Στη συνέχεια, έως τις 20:30 επιτρεπόταν να περάσουν μόνο ΙΧ αυτοκίνητα. Οι αγρότες παραμένουν στο σημείο και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

  Από το απόγευμα της Πέμπτης αναμένεται να γίνουν νέες συνελεύσεις στα μπλόκα, έτσι ώστε οι αγρότες να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματά τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αγρότες στην Πελοπόννησο θα συνεχίσουν τους συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων τουλάχιστον έως τις 26 Φεβρουαρίου, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ