Σάββατο 13.04.2024
More

  Επιτυχής η πρώτη μεταμόσχευση ήπατος στη χώρα μας από ζωντανό δότη σε ζωντανό λήπτη

  Στην πρώτη πετυχημένη μεταμόσχευση ήπατος στην Ελλάδα από ζωντανό δότη σε ζωντανό λήπτη αναφέρθηκε σε ανάρτηση της σήμερα η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη σε μία 23χρονη με κακοήθεια ήπατος. Δότης ήταν ο 50χρονος πατέρας της. Η μετεγχειρητική πορεία είναι πολύ καλή και η νεαρή κοπέλα βρίσκεται στην εντατική προληπτικά.

  Σχετικά με το θέμα αυτό έκανε ανάρτηση η Ειρήνη Αγαπηδάκη, στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πραγματοποιήθηκε χτες με επιτυχία η πρώτη μεταμόσχευση ήπατος στη χώρα μας από ζωντανό δότη (πατέρας), σε ζωντανό λήπτη (κόρη)!

  Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο από τον Καθηγητή Χειρυργικής Γεώργιο Σωτηρόπουλο, με τη συμβολή του Καθηγητή Χειρουργικής Dieter Broering.

  Πρόκειται για μια σπουδαία εξέλιξη η οποία δίνει ελπίδα σε πάρα πολλούς ανθρώπους στη χώρα μας. Καλή ανάρρωση στον πατέρα και την κόρη, εύχομαι αυτή η δύναμη ελπίδας να τους συντροφεύει πάντα στη ζωή»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ