Τετάρτη 20.01.2021
More

  Έρχεται ο «Λέανδρος»: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων

  Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων 

  Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ, καθώς η κακοκαιρία «Λέανδρος» πλήττει τη χώρα.

  Η ΕΜΥ προειδοποιεί για διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας, από σήμερα το βράδυ, με χιόνια, ισχυρές βροχές και θυελλώδεις ανέμους.

  Συγκεκριμένα, το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ αναφέρει:

  Διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας θα επηρεάσουν τη χώρα από την Πέμπτη (14-01-2021) το βράδυ με κύρια χαρακτηριστικά:

  1. Τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις

  2. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες

  3. Τους θυελλώδεις ανέμους και

  4. Τον ισχυρό παγετό

  Η ψυχρή εισβολή στη χώρα είναι σε εξέλιξη και τα βόρεια ηπειρωτικά καταγράφουν από το πρωί της Πέμπτης κατά τόπους ελάχιστες θερμοκρασίες αρκετά κάτω από το μηδέν.

  Η θερμοκρασία έπεσε στους -8,3 βαθμούς Κελσίου στη Βλάστη Κοζάνης, ενώ σε μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ Μeteo σε χιονοδρομικά κέντρα και ορεινά καταφύγια, καταγράφηκαν ακόμη χαμηλότερες θερμοκρασίες, όπως πχ στο Λαϊλιά Σερρών (-10.4 βαθμοί).

  Από το απόγευμα της Πέμπτης έως και το πρωί της Παρασκευής αναμένονται χιονοπτώσεις και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr.

  Οι χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν από τη Μακεδονία και Θράκη και στη συνέχεια θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά Ελλάδα. Παράλληλα, βροχές αναμένονται στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στο Αιγαίο.

  Παγετός θα επικρατήσει στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και στα πεδινά της Μακεδονίας και της Θράκης από τις πρώτες ώρες έως το πρωί της Παρασκευής. Ο συνδυασμός των χιονοπτώσεων με τις αρνητικές θερμοκρασίες θα διαμορφώσουν κατά τόπους επικίνδυνες συνθήκες οδήγησης.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ