Παρασκευή 14.06.2024
More

  Έρχονται επιπλέον 20.000 θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

  Τη δημιουργία 20.000 θέσεων σε παιδικούς σταθμούς και την κάλυψη όλων των αιτήσεων για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς με πρόγραμμα vouchers ύψους 360 εκατ. ευρώ προανήγγειλε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

  Ειδικότερα, στη δήλωσή της προσερχόμενη στο Συμβούλιο η κυρία Ζαχαράκη ανέφερε ότι θα καλυφθούν όλες οι αιτήσεις για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς με πρόγραμμα vouchers ύψους 360 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά  24 εκατ. ευρώ, ενώ θα δημιουργηθούν 20.000 θέσεις σε παιδικούς σταθμούς.

  Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη λειτουργία και αναβάθμιση των ΚΑΠΗ και των Κέντρων Κοινότητας που λειτουργούν οι Δήμοι, με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ . Η Υπουργός αναφέρθηκε και στα προγράμματα Συμβουλευτικής Γονέων τα οποία θα οργανωθούν και θα λειτουργήσουν σε επίπεδο Δήμων, με πόρους που θα διαθέσει το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Στόχος των προγραμμάτων αυτών είναι η παροχή της κατάλληλης επιστημονικής βοήθειας στην οικογένεια.

  Ακόμα, σύμφωνα με την υπουργό, θα δημιουργηθούν 135 κέντρα STEM για δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών, με προϋπολογισμό 17,3 εκατομμύρια.

  Επίσης ενημέρωσε για το πρόγραμμα κατάρτισης και απασχόλησης 10.000 δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος με 150 εκατ. ευρώ και Ρομά με περίπου 3 εκατ. ευρώ  που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και για το νέο ψηφιακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για 2.400 άτομα με αναπηρία και 6.000 ηλικιωμένους.

  Η κυρία Ζαχαράκη υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι: «Η ενίσχυση της απασχόλησης αποτελεί βασικό πυλώνα του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για το δημογραφικό». «Οι κοινωνικές επενδύσεις είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη ανθεκτικών οικονομιών και την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς» σημείωσε η κυρία Ζαχαράκη παρουσιάζοντας στους συναδέλφους της, τα προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης γυναικών, ατόμων με αναπηρία, ευάλωτων ομάδων, Ρομά, ηλικιωμένων και άλλων κοινωνικών ομάδων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ