Πέμπτη 09.12.2021
More

  Εργασιακή αποκατάσταση των εποχικών πυροσβεστών

  Συνάντηση της Όλγας Γεροβασίλη με εκπρόσωπο του Πανελληνίου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών

  Συνάντηση με εκπρόσωπο του Πανελληνίου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών, Βασίλη Δήμο, είχε το Σάββατο, η Όλγα Γεροβασίλη, Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Άρτας.

  Κατά τη συνάντηση κατατέθηκαν τα αιτήματα των εποχικών πυροσβεστών και συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι αφανείς ήρωες της πυροσβεστικής και ιδίως οι εποχικοί πυροσβέστες, οι οποίοι, αν και πολύπειρο προσωπικό έχουν να αντιμετωπίσουν επιπλέον και την εργασιακή επισφάλεια, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της βουλευτή για τη συνάντηση.

  Σημειώνει ακόμα: «Οι ελλείψεις στην Πυροσβεστική είναι πολλές και αυτό αποδείχθηκε δυστυχώς και στις πρόσφατες πυρκαγιές. Χρειάζεται πολιτική βούληση για γενναία ενίσχυση σε προσωπικό και μέσα, με αύξηση των εισακτέων μέσω Πανελληνίων εξετάσεων αλλά και ταυτόχρονη αξιοποίηση και εργασιακή εξασφάλιση του υπάρχοντος έμπειρου προσωπικού, όπως των εποχικών πυροσβεστών.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε στην πράξη ότι έχει την πολιτική βούληση για τις γενναίες αυτές αποφάσεις, καθιερώνοντας τις Πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή στην Πυροσβεστική αλλά και μονιμοποιώντας, παρά την Επιτροπεία των Θεσμών και τη δημοσιονομική ασφυξία, 2.200 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, προσλαμβάνοντας ακόμη 876 πενταετούς υποχρέωσης ενώ διπλασίασε τους εποχικούς, αξιοποιώντας το έμπειρο προσωπικό.
  Η Κυβέρνηση; Θα φροντίσει για την εργασιακή αποκατάσταση των εποχικών πυροσβεστών που υπηρετούν εδώ και χρόνια στην Πυροσβεστική και έχουν πολύτιμη εμπειρία ή με διάφορα τεχνάσματα θα τους αποκλείσει απ’ τις διαδικασίες προσλήψεων;», καταλήγει η κα Γεροβασίλη.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ