Τετάρτη 24.04.2024
More

  Eurobank: Μπροστά για την Παιδεία – Βραβεύσεις αριστούχων απόφοιτων από όλα τα Λύκεια της χώρας

  Η στήριξη της παιδείας είναι διαχρονική προτεραιότητα στη στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Eurobank, η οποία αναμορφώνεται και εμπλουτίζεται διαρκώς, προκειμένου να απαντά αποτελεσματικά στις μεταβαλλόμενες κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα. Εδώ και 20 χρόνια, η Τράπεζα εστιάζει την κοινωνική της δράση σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και είσοδο στην αγορά εργασίας, καθώς και στην πρόληψη του φαινομένου της «διαρροής εγκεφάλων».

  Το πρόγραμμα Μπροστά για την Παιδεία ξεκίνησε το 2003 με πρωτοβουλία της Eurobank και την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Πρόκειται για το μοναδικό πρόγραμμα επιβράβευσης της αριστείας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με πανελλαδική εμβέλεια, το οποίο φέτος συμπληρώνει 21 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας. Μέσω του Προγράμματος, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον πρώτο αριστούχο απόφοιτο μαθητή ή μαθήτρια της Γ’ Λυκείου με το υψηλότερο άθροισμα βαθμών στα τέσσερα βασικά εξεταζόμενα μαθήματα, στην εικοσάβαθμη κλίμακα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, για την πρόσβασή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.800 γενικά και επαγγελματικά λύκεια της χώρας, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και νυχτερινά. Επιπλέον, βραβεύεται ο πρώτος αριστούχος απόφοιτος κάθε Περιφερειακής Ενότητας της χώρας, δηλαδή περίπου 60 νέες και νέοι, που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών, πάνω από 72, στις πανελλαδικές εξετάσεις.

  Στα χρόνια αυτά η Eurobank έχει βραβεύσει 21.537 αριστούχους από όλη την Ελλάδα με συνολικό ποσό που αγγίζει τα €20 εκατ. σε χρηματικά βραβεία, ενώ για το σχολικό έτος 2022-2023 η Τράπεζα βραβεύει φέτος 1.034 νέους αριστούχους.

  Οι βραβεύσεις των αριστούχων πραγματοποιούνται σε ειδικές εκδηλώσεις ανά εκπαιδευτική περιφέρεια, από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο κάθε χρόνο. Στο πλαίσιο αυτό, στις 3 Νοεμβρίου, τιμήθηκαν από την Eurobank, σε ειδική τελετή βράβευσης στα Ιωάννινα, 43 αριστούχοι απόφοιτοι Λυκείων στις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας, Κέρκυρας και Λευκάδας καθώς και ένας αριστούχος από την περιφερειακή ενότητα Κυκλάδων που φοιτά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

  Το πρόγραμμα Μπροστά για την Παιδεία αγκαλιάζει την Ελλάδα από άκρη σε άκρη και δίνει τη δυνατότητα στην Eurobank να συμμετέχει ως ενεργός κοινωνικός εταίρος στην στήριξη των τοπικών κοινωνιών, των παιδιών που αρίστευσαν και των οικογενειών τους, αλλά και των σχολείων και καθηγητών τους.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ