Δευτέρα 27.06.2022
More

  Έβρος: Πώς συνελήφθη το ζευγάρι Ελλήνων από τις τουρκικές αρχές

  Τι λέει ο γ.γ. του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Σταύρος Μαυροειδάκος για τη σύλληψη του Έλληνα αστυνομικού

  Τη βεβαιότητα ότι θα λήξει άμεσα η περιπέτεια του Έλληνα αστυνομικού που με τη σύντροφό του συνελήφθησαν στην Τουρκία εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Σταύρος Μαυροειδάκος.

  Εξιστορώντας το περιστατικό, ο κ. Μαυροειδάκος είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πως ο αστυνομικός που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Φερρών στην Αλεξανδρούπολη, ενώ βρισκόταν σε ημερήσια ανάπαυση πέρασε με τη σύντροφό του για ιδιωτική επίσκεψη στην Τουρκία.

  Κατά την επιστροφή τους και περίπου 50 μέτρα πριν φτάσουν στα σύνορα, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, συνελήφθησαν.

  Ο συναγερμός στις ελληνικές αρχές σήμανε όταν την επόμενη ημέρα δεν εμφανίστηκε ο αστυνομικός στην υπηρεσία του.

  Στη συνέχεια ενημερώθηκε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και έγιναν συντονισμένες ενέργειες με το πρωθυπουργικό γραφείο και το υπουργείο Εξωτερικών.

  Ο κ. Μαυροειδάκος τόνισε ότι τώρα γίνεται έλεγχος του κινητού τηλεφώνου του αστυνομικού, ο οποίος έχει αφεθεί προσωρινά ελεύθερος, ενώ βρίσκεται σε ξενοδοχείο της περιοχής μαζί με τη σύντροφό του έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία.

  Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

  «Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ελεύθεροι αφέθησαν με περιοριστικούς όρους από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές της Αδριανούπολης ο αστυνομικός και η κοπέλα του. Μοναδικός όρος που τέθηκε ήταν να παραμείνουν για 48 ωρες στην Τουρκία προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κινητών τους τηλεφώνων.

  Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η σύλληψη του Έλληνα Αστυνομικού – που ήταν εκτός υπηρεσίας – ενημερώθηκαν ο Πρωθυπουργός, η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και το ΥΠΕΞ. Υπήρξε συντονισμένη δράση από την πλευρά της Κυβέρνησης.Στην περιοχή μετέβη με εντολή του Υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, προκειμένου να συντονιστούν καλύτερα οι ενέργειες από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας.

  Παράλληλα, υπήρξε διαρκής συνεργασία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών και την ελληνική προξενική Αρχή στην Αδριανούπολη».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ