Δευτέρα 03.10.2022
More

  Εξαδάκτυλος: Δεν έχουν ανοσία στην Όμικρον όσοι πέρασαν την Δέλτα

  Στην πορεία της πανδημίας και στην επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθ. Εξαδάκτυλος

  Διευκρίνισε μάλιστα ότι όσοι έχουν νοσήσει από την μετάλλαξη Δέλτα δεν έχουν ανοσία στην Όμικρον. «Ο άνθρωπος που πέρασε Δέλτα δεν έχει ανοσία από την Όμικρον», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

  Υπογράμμισε δε ότι οι εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού με τρεις δόσεις θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς. «Και όσοι είναι δίπλα εμβολιασμένοι είναι ασφαλείς, αλλά να κάνουν και την τρίτη δόση» σημείωσε.

  Τον Ιανουάριο θα μας ζορίσει η μετάλλαξη Όμικρον

  Ανέφερε ότι η νέα μετάλλαξη θα μας ζορίσει τον Ιανουάριο γιατί το σύστημα υγείας είναι ήδη επιβαρυμένο από την Δέλτα. Επισήμανε επίσης, ότι πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι όσες περισσότερες είναι οι  μολύνσεις τόσες περισσότερες νοσηλείες θα έχουμε.

  Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους ανεμβολίαστους άνω των 50 ετών να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο, «γιατί είναι αυτοί που θα ‘συναντηθούν’ με την Όμικρον και θα βρεθούν στα νοσοκομεία».

   

  Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ