Παρασκευή 29.03.2024
More

    Εξαδάκτυλος: Όποιος δεν θέλει να νοσηλευτεί, να υπογράψει, να αναλάβει την ευθύνη και να αποχωρήσει

    Τι ανέφερε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

    Στα περιστατικά των «μαϊμού» πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης, αλλά και στις περιπτώσεις άρνησης ιατρικών πράξεων από ασθενείς με κορωνοϊό, αναφέρθηκε σήμερα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

    «Υπάρχει προσπάθεια από πολλούς να βρουν έναν άλλον τρόπο για να εμφανιστούν ότι νόσησαν ή εμβολιάστηκαν, επειδή δεν θέλουν να πράξουν αυτό που θα βοηθήσει και την υγεία τους είναι αληθές», είπε μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ. Συνεχίζοντας πρότεινε ένα μέτρο για όσους έχουν την υποχρέωση σε εμβολιασμό, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια στη διαδικασία: «Αυτό μπορεί να διασφαλιστεί με έναν σχετικά απλό τρόπο, δηλαδή ανεμβολίαστος που έχει υποχρέωση εμβολιασμού και διαγιγνώσκεται θετικός, να πρέπει να επιβεβαιωθεί η διάγνωση με PCR τεστ για να καταγραφεί ως ασθενής από μια δεύτερη δημόσια δομή».

    Πρόσθεσε δε ότι μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί δύο περιστατικά που αφορούν δημόσιες δομές. «Όποιος προσπαθήσει να εξαπατήσει το σύστημα, αργά η γρήγορα θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ανοησία του, γιατί η πιθανότητα να συναντήσουμε τον ιό όλοι μας, είτε εμβολιασμένοι είτε ανεμβολίαστοι, είναι περίπου βεβαιότητα εφεξής. Αν θέλει να τον συναντήσει χωρίς άμυνα, θα υποστεί τις επιπτώσεις της βλακείας του, γιατί περί βλακείας πρόκειται».

    «Όποιος δεν επιθυμεί να νοσηλευτεί, μπορεί να υπογράψει, να αναλάβει την ευθύνη της πράξης του και να αποχωρήσει»

    Σε ό,τι αφορά στις περιπτώσεις ασθενών με κορωνοϊό που αρνούνται να διασωληνωθούν, δήλωσε ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο που δημιουργεί δυσκολία μεγάλη στην καθημερινή λειτουργία των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. «Πρώτον, έχουμε παράλογες απαιτήσεις σαν αυτές που είδαμε στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού κι εδώ θα πω πως προς πάσα κατεύθυνση ότι όποιος δεν επιθυμεί να νοσηλευτεί, μπορεί να υπογράψει, να αναλάβει την ευθύνη της πράξης του και να αποχωρήσει. Κανείς δεν εισάγεται με το ζόρι στο νοσοκομείο. Όποιος επιθυμεί να μην ανανηφθεί, μπορεί πάλι να το υπογράψει και να γίνει σεβαστό αναλαμβάνοντας την ευθύνη. Δεν μπορεί όμως οι γιατροί που βρίσκονται μέσα στα νοσοκομεία να συνεργάζονται και να διαβουλεύονται με τον δικηγόρο του και τον αστρολόγο του. Επίσης, δεν επιτρέπεται την επομένη, ο οποιοσδήποτε σε οποιαδήποτε νοητική κατάσταση και αν βρίσκεται, να απειλεί και να βρίζει συναδέλφους, οι οποίοι δίνουν την ψυχή τους για ανθρώπους που χρειάζονται τη βοήθειά τους. Και η πολιτεία πρέπει να προστατέψει τους γιατρούς που εργάζονται και αντιμετωπίζουν περιστατικά Covid από κακόβουλες ενέργειες, οι οποίες δυστυχώς υπάρχουν», επισήμανε.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ