Τρίτη 02.03.2021
More

  Εξετάζονται όλα τα σενάρια ώστε να μη χαθούν μαθήματα

  Τα πιθανά σενάρια σε περίπτωση που χρειαστεί να μείνουν κλειστά για πάνω από 14 ημέρες τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας εξετάζει το Υπουργείο Παιδείας.

  Μεταξύ αυτών είναι η παράταση της σχολικής χρονιάς, η διενέργεια των Πανελληνίων Εξετάσεων αργότερα όπως και οι παρατάσεις για τις εξεταστικές των φοιτητών.

  Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι δεν πρόκειται να χαθεί η χρονιά σημειώνοντας ότι πριν από τη λήξη της αναστολής των 14 ημερών θα ληφθεί και απόφαση για το αν και κατά πόσον υπάρχει ενδεχόμενο να παραταθεί. «Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Στο υπουργείο Παιδείας έχουμε ετοιμαστεί για αναστολή δύο εβδομάδων και περισσότερο. Δεν πρόκειται να χαθεί η σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά» είπε χαρακτηριστικά η υπουργός.

  Ειδικότερα για το αν θα υπάρξει νέα αναστολή για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα η υπουργός Παιδείας απάντησε: «Γι’ αυτό έχουμε τους λοιμωξιολόγους και τους ειδικούς. Δεν μπορώ να εκφέρω κρίση για το πόση θα είναι η διάρκεια της αναστολής. Θα ακούσουμε τις οδηγίες των ειδικών». Πρόσθεσε δε, ότι η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας ελήφθη για καθαρά προληπτικούς λόγους και με γνώμονα την προστασία των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των φοιτητών και των οικογενειών τους. «Έχουμε πάρει πιο αυστηρά μέτρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όλα είναι θέμα δεδομένων θέμα στιγμής. Περιμέναμε να δούμε πότε αυτό το μέτρο θα είναι αποτελεσματικό συνολικά» ανέφερε.

  Η υπουργός δεν απέκλεισε την επιμήκυνση της σχολικής χρονιάς ως ένα από τα σενάρια. Σε πρώτη φάση για την αναστολή λειτουργίας 2-3 εβδομάδων θα μειωθεί η διδακτική ώρα από 45 σε 35 λεπτά, θα αναμορφωθεί το ωράριο και θα περικοπούν οι περίπατοι στα σχολεία. «Αν πάμε συνολικά σε μεγαλύτερης διάρκειας αναστολή τότε θα πρέπει να δούμε και άλλα μέτρα όπως είναι η επιμήκυνση της σχολικής χρονιάς και η μείωση της ύλης. Άρα έχουμε όλα τα σενάρια ανοιχτά και θα δούμε πως θα εξελιχθεί η εξάπλωση του ιού» τόνισε.
  Ειδικά για τις Πανελλήνιες η υπουργός Παιδείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν ακόμη και τον Ιούλιο αν χρειαστεί.
  Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ