Παρασκευή 14.06.2024
More

  Φιλοζωικές σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα έχει γίνει νεκροταφείο ζώων»

  Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.), καλώντας τον να δράσει άμεσα βάζοντας φρένο στην κακοποίηση ζώων στην Ελλάδα.  

  Η Π.Φ.Π.Ο. προειδοποιεί πως η Ελλάδα έχει μετατραπεί «σε νεκροταφείο ζώων από τις χιλιάδες μαζικές δηλητηριάσεις που κάθε μέρα, κάθε εποχή, κάθε μήνα, κάθε χρόνο επί κάθε κυβερνητικής εξουσίας», αλλά και «χώρα κακοποιημένων κάθε είδους ζώων με τα περιστατικά που μικρά παιδιά βασανίζουν ζώα δυστυχώς να πληθαίνουν σε βαθμό ανησυχητικό», καταγγέλλοντας παράλληλα πως χιλιάδες ζώα «αργοπεθαίνουν στα δημοτικά κυνοκομεία, σφάζονται χωρίς αναισθησία, ζουν κάτω από πανάθλιες και βασανιστικές συνθήκες».

  Στην επιστολή της, η Π.Φ.Π.Ο. ζητά από τον πρωθυπουργό να εξετάσει «σε βάθος, χωρίς άλλη καθυστέρηση και με προτεραιότητα» το θέμα της κακοποίησης των ζώων, το οποίο «μας αφορά όλους αφού καταδεικνύει με τον πλέον εναργή τρόπο την παρακμιακή καθημερινότητα της ελληνικής κοινωνίας».

  Ολόκληρη η επιστολή διαμαρτυρίας της Π.Φ.Π.Ο. προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

  Σε νεκροταφείο ζώων από τις χιλιάδες μαζικές δηλητηριάσεις που κάθε μέρα, κάθε εποχή, κάθε μήνα, κάθε χρόνο επί κάθε κυβερνητικής εξουσίας έχει μεταβληθεί η χώρα.

  Σε χώρα κακοποιημένων κάθε είδους ζώων αναγορεύεται η Ελλάδα ενώ τα περιστατικά που μικρά παιδιά βασανίζουν ζώα δυστυχώς πληθαίνουν σε βαθμό ανησυχητικό. Χιλιάδες ζώα αργοπεθαίνουν στα δημοτικά κυνοκομεία, χιλιάδες ζώα σφάζονται χωρίς αναισθησία, χιλιάδες ζώα κάθε είδους ζουν κάτω από πανάθλιες και βασανιστικές συνθήκες.

  Μακρύς ο θλιβερός κατάλογος κακοποιημένων ζώων κάθε μέρα που προκαλεί διαμαρτυρίες σε όλο τον κόσμο εναντίον της χώρας μας. Ενδεικτικά θα αναφερθούμε στο άρθρο του Γεράσιμου Πετράτου, Καθηγητή Πυρηνικής Φυσικής στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Κεντ στο Οχάιο στις ΗΠΑ. Η Ελλάδα του Τσιτσιπά και η πρωταθλήτρια της φόλας…

  Τα αρμόδια Υπουργεία, ΥΠΑΑΤ, Παιδείας, Δικαιοσύνης, Πολιτισμού κ.ο.κ. και οι εκάστοτε Κυβερνήσεις δείχνουν ένα τραγικά απαθές προσωπείο με τίποτα να μην τους αγγίζει, τίποτα να μην τους ανησυχεί ώστε να παρέμβουν αποφασιστικά, με σχέδιο, άμεσα, ουσιαστικά και να βάλουν ένα τέλος ή να κάνουν μια αρχή με βάσεις στέρεες, για να σταματήσει επιτέλους ο βασανισμός εκατοντάδων χιλιάδων ζώων, προθάλαμος εξάλλου εγκλημάτων και κατά των ανθρώπων.

  Η υπόθεση αυτή έχει τόσες παραμέτρους και προεκτάσεις που θα πρέπει να γίνει αντικείμενο συζήτησης στα κυβερνητικά όργανα και στο Υπουργικό Συμβούλιο, ώστε να παρθούν συνολικές αποφάσεις αντιμετώπισης της κατάστασης.

  Δεν μπορεί η χώρα να βρίσκεται διαχρονικά στο έλεος μιας απίστευτης βαρβαρότητας και κανένα πολιτειακό ή κυβερνητικό σχήμα να μην αντιδρά.

  Δεν μπορεί μικρά παιδιά να σκοτώνουν και να βασανίζουν ζώα και το εκάστοτε Υπουργείο Παιδείας να κωφεύει μπροστά στην τραγικότητα αυτή. Δεν μπορεί οι απανταχού Δήμαρχοι να συμπεριφέρονται στα ζώα ως σκουπίδια, ως άψυχα αντικείμενα χωρίς να υπολογίζουν ούτε καν τους νόμους και να μεταβάλουν σε Φαρ Ουέστ εναντίον των αδέσποτων τις πόλεις τους.   Να μπει ένα φρένο επιτέλους στην αυθαιρεσία εις βάρος των ζώων, ένα φρένο στην ανομία και την κακοποίηση.

  Πού βαδίζουμε τελικά ως χώρα; Στην βαρβαρότητα ή στον πολιτισμό; Δυστυχώς μέχρι στιγμής στην βαρβαρότητα.

  Ζητάμε από τον Πρωθυπουργό της χώρας να εξετάσει σε βάθος, χωρίς άλλη καθυστέρηση και με προτεραιότητα το θέμα της κακοποίησης των ζώων. Μας αφορά όλους αφού καταδεικνύει με τον πλέον εναργή τρόπο την παρακμιακή καθημερινότητα της ελληνικής κοινωνίας. Αναμένουμε από τον Πρωθυπουργό να ανταποκριθεί άμεσα στην έκκλησή μας και στο καμπανάκι που κτυπά όλο και συχνότερα, όλο και πιο δυνατά, όλο και πιο τραγικά για όλους μας, Πολιτεία και Κοινωνία.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ