Παρασκευή 09.06.2023
More

  Φλώρινα: Αρκουδάκια παγιδεύτηκαν σε κανάλι

  Η επιχείρηση διάσωσης για να βρεθούν ξανά με την μητέρα τους

  Από κανάλι στο Φράγμα της Τριανταφυλλιάς του δήμου Φλώρινας απεγκλωβίστηκαν επιτυχώς τρεις μικρές αρκούδες.

  Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, η διεύθυνση Δασών Φλώρινας, αφού ενημερώθηκε από τον θηροφύλακα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης (ΚΟΜΑΘ) ότι οι τρεις μικρές αρκούδες είχαν πέσει μέσα σε κανάλι του Φράγματος της Τριανταφυλλιάς, με επικεφαλής την προϊσταμένη της, ενεργοποίησε αμέσως την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της Π.Ε. Φλώρινας, η οποία είναι αρμόδια για τη διαχείριση περιστατικών προσέγγισης αρκούδας και άλλων ειδών άγριας πανίδας σε κατοικημένες περιοχές.

  Παράλληλα, ενημέρωσε τη γενική διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος και τον γενικό γραμματέα Δασών, Κωνσταντίνο Αραβώση.

  Στο σημείο κατέφθασαν, εκτός από την διεύθυνση Δασών Φλώρινας της επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η ΚΟΜΑΘ, η αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις «Καλλιστώ» και «Αρκτούρος».

  Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, η ανταπόκριση όλων των εμπλεκόμενων φορέων ήταν άμεση και όλες οι ενέργειες πραγματοποιήθηκαν λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, καθώς στο σημείο βρισκόταν και η μητέρα – αρκούδα.

  Οι τρεις μικρές αρκούδες, πέντε μηνών περίπου, ελευθερώθηκαν στην περιοχή προκειμένου να εντοπιστούν από τη μητέρα τους. Επισημαίνεται ότι η δασική υπηρεσία πραγματοποιεί συνεχώς περιπολίες στην ευρύτερη περιοχή, για να επιβεβαιώσει την επανασύνδεση της οικογένειας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ