Πέμπτη 25.07.2024
More

  Φλώρινα: Προφυλακιστέα η 57χρονη για τον βαρύ οπλισμό που βρέθηκε στο σπίτι της

  Η 57χρονη κρίθηκε προφυλακιστέα με την αιτιολογία ότι αν αφεθεί ελεύθερη μπορεί να τελέσει αξιόποινες πράξεις

  Προφυλακιστέα κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα η 57χρόνη στο σπίτι της οποίας στη Φλώρινα βρέθηκε ο βαρύς οπλισμός για τον οποίο ο 54χρονος σύζυγος της υποστήριξε στην ανακριτική διαδικασία ότι ήταν συλλέκτης διαφόρων οπλικών συστημάτων.

  Σύμφωνα με την απόφαση η 57χρονη κρίθηκε προφυλακιστέα με την αιτιολογία ότι αν αφεθεί ελεύθερη μπορεί να τελέσει αξιόποινες πράξεις, όπως η προμήθεια κι άλλων όπλων.

  Σε δήλωση του στην ΕΡΤ ο δικηγόρος Δημήτρης Στεφανίδης τόνισε ότι «η απόφαση για εμάς φαίνεται παντελώς περίεργη και άδικη και θα ασκήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα».

  Υπενθυμίζεται οτι σε έρευνα των αστυνομικών Αρχών βρέθηκαν στο σπίτι τους όπλα, οπλοπολυβόλα, πυρίτιδα, αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός και άλλα οπλικά συστήματα, ενώ σε επιπρόσθετη έρευνα βρέθηκαν επιπλέον όπλα σε δεύτερη κρύπτη στην σκεπή του σπιτιού.

  Ο γιος του ζευγαριού τόνισε πως η μητέρα του αλλά και ο ίδιος δεν γνώριζαν την ύπαρξη όλων αυτών των οπλικών συστημάτων υπογραμμίζοντας ότι «ο πατέρας μου είναι εθνοφύλακας και βραβευμένος σκοπευτής από τον στρατό. Δεν έχει ποινικό Μητρώο και ποτέ δεν μας έδειξε ότι ασχολείται με κάτι παράνομο».

  Τέλος ο δικηγόρος του ζευγαριού σημείωσε ότι «τα όπλα που βρέθηκαν δεν έχουν χρησιμοποιηθεί πουθενά, δεν εμπλέκεται με οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια ή κάτι παράνομο όπως ακούγεται».

  Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου θα απολογηθεί και ο 54χρονος.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ