Δευτέρα 28.11.2022
More

  Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Από τώρα αναδρομικά η αύξηση κατά 50%

  Η αύξηση κατά 50% του φοιτητικού επιδόματος θα πληρωθεί μέσα στον Σεπτέμβρη με αναδρομική αύξηση

  Σε μια προσπάθεια στήριξης της διαβίωσης των φοιτητών και περιορισμού του στεγαστικού κόστους που καλούνται να καταβάλλουν οι οικογένειες, ανακοινώθηκε σήμερα  αύξηση κατά 50% του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος  στα 1.500 ευρώ ετησίως από 1.000 ευρώ ενώ αυξάνεται στα 2.000 ευρώ για φοιτητές που συγκατοικούν. Συνολικά αφορά 50.000 φοιτητές ΑΕΙ και σπουδαστές ΙΕΚ. Όπως είπε, μάλιστα, φέτος θα δοθεί αναδρομικά το επίδομα για την περσινή χρονιά.

  «To φοιτητικό επίδομα πληρώνεται κάθε φθινόπωρο για το προηγούμενο ακαδημαϊκό και ειδικά για την περσινή χρονιά οι δικαιούχοι θα πάρουν 1.500 ευρώ« εξήγησε μετά από σχετική έρωτηση η κυρία Κεραμέως.

  Ειδικά για τα πανεπιτήμια Αιγαίου, δυτικής Μακεδονίας, και Δημοκρίτειο η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων στα 40.000 ευρώ όσον αφορά το οικογενειακό εισόδημα.

  Όσον αφορά στις φοιτητικές εστίες ανακοίνωσε για κατασκευή άνω των 8.150 κλινών σε πέντε πανεπιστήμια της χώρας σε Θεσσαλία, Θράκη, Δυτική Μακεδονία, δυτική Αττική και Κρήτη. Με την κατασκευή αυτή διευκολύνεται η πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση σε φοιτητές από πιο χαμηλά οικονομικά στρώματα τόνισε η κυρία Κεραμέως.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ