Τρίτη 28.09.2021
More

  «Φυσιολογικός ορός αντί για εμβόλιο»: Νοσηλεύτρια διαλύει τη θεωρία συνωμοσίας στα social media

  Η αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού απαντά μέσω Facebook 

  Σε μια νέα θεωρία συνωμοσίας για «φυσιολογικό ορό αντί για εμβόλιο» απαντά η νοσηλεύτρια και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠαΣΟΝοΠ) Ελένη Πέτρακα.

  Χθες ξεκίνησαν οι πρώτοι συμβολικοί εμβολιασμοί στην Ελλάδα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό να είναι από τους πρώτους που έκαναν την πρώτη δόση του σκευάσματος της Pfizer. Λίγο αργότερα έκαναν την εμφάνισή τους στα social media θεωρίες που ήθελαν τον πρωθυπουργό να έχει λάβει «απλό φυσιολογικό ορό». Η αστήρικτη θεωρία προκάλεσε την έντονη αντίδραση των επαγγελματικών υγείας.

  «Διαβάζω και δε ξέρω πραγματικά από που να το ξεκινήσω….”Έκανε ο πρωθυπουργός αντί για εμβόλιο φυσιολογικό ορό” λένε αυτοί ορμώμενοι από τη φωτογραφία που η Νοσηλεύτρια κάνει αναρρόφηση από μια αμπούλα φυσιολογικού όρου με σύριγγα» σχολιάζει το διακεκριμένο μέλος του Ινστιτούτου Υγείας (ΙΝΕΠΥ).

  «True story: Πολλά φάρμακα για να διαλυθούν και να αναμειχθούν πρέπει να προστεθεί στο φιαλίδιο διαλύτης ή αλλιώς φυσιολογικός όρος. Η τελική αναρρόφηση των ml είναι το αραιωμένο φάρμακο που θα γίνει υποδόρια ή ενδομυϊκά» στους εμβολιαζόμενους ανάλογα με τις οδηγίες των φαρμάκων, ξεκαθαρίζει.

  Όπως εξηγεί η κα Πέτρα, στο βίντεο υπάρχει περιγραφή της δοσολογίας και πληροφόρηση για το πόσες δόσεις βγάζει το φιαλίδιο – δηλαδή για πόσους ανθρώπους φτάνει.

  «Ο Πρωθυπουργός έκανε το εμβόλιο. Η δημοκρατία μας όμως επιτρέπει σε όλους ελεύθερη βούληση. Ας ενημερωθούμε σωστά από τον οικογενειακό γιατρό μας. Τελικά πολλές φορές και η εικόνα για άλλους είναι 1000 λέξεις και για άλλους μια οφθαλμαπάτη. Στην προκειμένη περίπτωση όσοι δεν γνωρίζετε τη μεθοδολογία της διάλυσης και της χορήγησης φαρμάκων είναι απολύτως λογικό να έχετε μαύρα μεσάνυχτα.»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ