Παρασκευή 02.12.2022
More

  Γενική απεργία σήμερα σε όλη τη χώρα

  Γενική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

  Γενική απεργία σήμερα σε όλη τη χώρα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα μετά από πρόσκληση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ καθώς και δεκάδων οργανώσεων εργαζομένων.

  Το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα να πάρουν στα χέρια τους την επιτυχία της 24ωρης Πανεργατικής – Πανελλαδικής Απεργίας της 6ης του Απρίλη, «για να υπερασπιστούμε το εισόδημά μας ενάντια στην ακρίβεια και τη φοροληστεία».

  «Η απεργία μας αυτή γίνεται κάτω από τη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, ενός πολέμου που ξεκίνησε με τη Ρωσική εισβολή, καταπατώντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, ενός άδικου πολέμου που σκοτώνει άμαχο πληθυσμό, δημιουργεί νέα κύματα προσφύγων και φτώχεια. Ταυτόχρονα, εξαθλιώνει περαιτέρω τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, αφού οι τιμές των αγαθών αυξάνονται ραγδαία και το λαϊκό εισόδημα έχει εξανεμιστεί. Γι’ αυτό και κυρίαρχο αίτημα στην απεργία μας είναι το αίτημα να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος» αναφέρει ακόμα

  – Η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων, συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις που εξήγγειλαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ με τρίωρη στάση εργασίας από τις 12μ. έως τις 3μ.μ..

  «Οι δημοσιογράφοι, όπως και το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, συναισθάνονται την ανάγκη και διεκδικούν ώστε να υπάρξει παρεμβατικό πλαίσιο αποφάσεων που θα προστατεύει τους εργαζόμενους και θα αυξήσει τα χαμηλά εισοδήματα», αναφέρει.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ